Rablással gyanúsítanak a budapesti rendőrök egy 41 éves budapesti férfit, aki augusztus 30-án egy IX. kerületi dohányboltban az ott lévő alkalmazottat egy teleszkópos fémrúddal és egy éles lőfegyvernek tűnő légfegyverrel fenyegetőzve pénzt követelt.

Pár órát volt csak szabadlábon

A férfi a megszerzett pénzzel a helyszínről elmenekült, azonban a fővárosi rendőrök néhány órán belül, augusztus 31-én hajnalban elfogták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A pénz is meglett

A rablónál megtalálták a pénz nagy részét, valamint lefoglalták az elkövetéshez használt teleszkópos fémrudat és a légfegyvert is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerte

A Tamás nevű férfi beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

A rendőrség videója

Vitték a biciklit

A nyáron több kerékpárt is elloptak Kecskeméten. Minden esetben a lakatot levágva jutottak hozzájuk. A tolvajok nem csak biciklilopásokra „szakosodtak”: több alkalommal vittek el babakocsikat is a lépcsőházakból.

A kamerák segítettek

A kamerafelvételeket elemezve hamar eljutottak egy 22 éves férfihez és 18 éves női társához. Most vették őket őrizetbe. A nyomozás során az is kiderül, hogy egyik esetben egy 19 éves férfi, másik alkalommal pedig egy 28 éves férfi volt a társuk. A rendőrök kezdeményezték a fiatal pár letartóztatását, míg társaik jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Makón egy táskát vittek el

Táskát lopott egy makói férfi, egy közért előtt letámasztott bicikliről emelte el. Készpénzt, vérnyomásmérőt, napszemüvegeket és egyéb használati eszközöket zsákmányolt, több mint ötszázezer forint értékben.

Berúgott a pénzből

A 62 éves férfi miután hazaért, italozni kezdett és elaludt. Mire felébredt, a rendőrök már azonosították is, majd előállították a Makói Rendőrkapitányságra. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a táskát és tartalmát visszaadták a tulajdonosának.

A táska

A rendőrség felvétele