Megrázó videón látható, ahogyan az M5-ös autópályán egy autós belecsapódik az energiaelnyelőbe.

Itt történt a baleset

A Budapesti Autósok közössége szerint egy autó az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében egy energiaelnyelőnek ütközött, június 29-én reggel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem sorolt ki

A videón jól látható, hogy a belső sávban éppen munkavégzés zajlik, ami folytán az autósnak időben ki kellett volna sorolnia, ám ezt nem tette meg, így végül belecsapódott a Közút járművébe – írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Videó az esetről:

Figyelmeztetnek

Ahogy írtunk róla, aki nem tartja be a közlekedési szabályokat, az könnyen bajba sodorhatja magát, utastársait és a közlekedés más résztvevőit is. Erre világít rá a Magyar Közút frissen feltöltött videója is. Egy személyautó sofőrje egy furgonba rongyolt, mert nem tartott be egy alapvető szabályt.

Még mindig gond van a követési távolság betartásával

A hazai utakon rengeteg baleset történik amiatt, mert a járművezetők nem tartják be az előírt követési távolságot. Most egy újabb eset látott napvilágot, amikor ez vezetett balesethez.

Túl közel haladtak egymáshoz a járművek

A közutasok által közzétett videóban látható, hogy feltorlódott a kocsisor az autópályán. A járműveknek fékeznie kellett, így tett egy fehér furgon sofőrje is. A mögötte érkező szürke személyautó sofőrje is meg tudott volna állni, ha hagy kellő követési távolságot.

Belerongyolt az autós a furgon hátuljába

Amikor a szürke autó sofőrje észlelte a bajt, ugyan a fékbe taposott, és megpróbálta elkerülni az ütközést. Erre azonban már esélye sem volt, és nekiütközött a furgonnak. A baleset az M0-ás autóúton történt.

A közutasok által közzétett videó

Ezt kérik a közutasok

A Magyar Közút munkatársai azt kérik a járművezetőktől, hogy mindig hagyjanak több autónyi helyet maguk előtt. Így ha váratlan szituáció alakul ki, akkor elkerülhetővé válik a baleset. Ellenkező esetben könnyen kialakulhatnak hasonló ráfutásos ütközések.

Jobbról előzni tilos

Bár ezt mindenkinek tudnia kell, aki jogosítvánnyal rendelkezik, de a rendőrök nyomatékosították: jobbról előzni tilos. A leállósávot nem szabad haladásra használni. Be kell tartani a jobbra tartás szabályait is, indok nélkül nem lehet a belső sávban haladni akkor, ha a külső sáv szabad. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: egy ráfutásos baleset – Forrás: Magyar Közút