Meghökkentő dologra lettek figyelmesek a járókelők péntek hajnalban Budapesten, a Nyugati környékén: egy fiatal lány mászott fel egy többemeletes épület falán.

Így történt

A nem mindennapi mutatványról felvétel is készült. A fiatal falmászó valószínűleg kizárta magát, és így akart visszajutni a lakásba. Az alábbi videón látszik, ahogyan a fiatal igyekszik fogást találni az erkély alján, de az, hogy a lány és a földről őt biztató barátnője végül sikerrel járt-e, nem tudni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a videót:

Eszméletlenül feküdt

Ahogy írtunk róla ma, elképesztő dologról számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Posztjuk tanúsága szerint ugyanis egy 15 éves kamasz fiú mentette meg egy férfi életét Solymáron.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Solymári eset

„Tegnap délután Solymáron sétálva egy 15 év körüli fiú talált rá arra a 70 év körüli férfire, aki az utcán feküdt eszméletlenül. A fiatal megpróbálta megszólítani a beteg, aki nem reagált így az mentőt hívott” – kezdi bejegyzését az OMSZ, mely így folytatódott:

Telefonon kapta az utasításokat

„Mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést.”

Egy járókelő is segített

Mint írják ekkor egy idősebb járókelő felfigyelt az eseményekre és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit használtak is, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

Jöttek a mentők

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárta a posztot az OMSZ.

Bács-Kiskunban a rendőrök mentettek életet

Egy 27 éves nő akart véget vetni az életének Dunavecsén, a Duna-parton, de a járőrpáros szerencsére időben érkezett.

Bejelentés érkezett

Egy állampolgári bejelentés nyomán indult egy ismeretlen nő keresésére Tóth Attila Gábor zászlós – szabadszállási körzeti megbízott – és –Tóth György Gábor törzsőrmester – járőrparancsnok – Dunavecsén tegnap este. Valaki ugyanis értesítette a rendőrséget arról, hogy fültanúja volt az utcán egy beszélgetésnek, miszerint egy vele szemben sétáló hölgy azt mondta valakinek telefonba, hogy le fog ugrani a közelben lévő Pentele hídról.

Átfésülték a környéket

A szolgálatban lévő rendőrök komolyan vették a kapott információt, és átfésülték a környéket. Közben egy másik telefonhívás is érkezett a rendőrségre, és ennek segítségével már célirányosan a Duna mellett lévő gáthoz mentek az egyenruhások, ahol meg is láttak egy fiatal lányt a vízpart melletti padon ülve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: Tények.hu