Végleg bezárt a hírekbe budapesti turistacsapdaként bekerült Hajós utcai szórakozóhely. A polgármesteri hivatal kereskedelmi osztálya törölte a nyilvántartásból. A bárt a szlovák PPPeter youtuber leplezte le, vélhetően turisták százait csapták be és húzták le amíg nyitva voltak, most nyomoz a rendőrség.

Leleplezték a csalókat

Augusztus utolsó napjaiban egy szlovák videós, PPPeter leleplezte a budapesti Hajós utcában működő Hajós Caffee-t. A felvételein az látszik, hogy a kávézóba nők csábítanak be külföldi férfi vendégeket, majd egymás után rendelik az italokat. Végül egy irreálisan magas összeget kell kifizetniük a turistáknak, amit ráadásul csak készpénzben tehettek meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

86 ezres számla

A Hajós utcai bárról már az értékelések alapján kiderült, hogy minden bizonnyal egy “klasszikus” túlszámlázós csalás helyszíne. A vlogger és társa rejtett kamerákkal felszerelkezve meg is találta a két nőt, aki a bárba csalja a gyanútlan embereket, és ők is belemetek a játékba. Végül 20 percnyi italozás után kikérték a számlát, aminek végösszege 86 ezer forint volt – 3 kör vizes pálinkát, két pezsgőt és két kólát fogyasztottak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiakadt a polgármester

Ahogy a hírek megjelentek, Soproni Tamás polgármester jelezte, egy ilyen hely egész Terézváros hírét rombolja, ezért az önkormányzat azonnali lépéseket tesz. Többek között bejelentette, hogy a terézvárosi rendészet a következő időszakban fokozott jelenlétet fog biztosítani a Hajós utcában.

Rendőrségi nyomozás

A videóban látottak alapján bejelentést tett a polgármester a NAV-nál, hiszen a vendégeknek nem biztosították a kártyás fizetés lehetőségét. A kávézó ügyében nem sokkal később rendőrségi nyomozás is indult. A VI. kerületi rendőrkapitányság csalás vétség miatt feljelentés kiegészítését rendelte el a Hajós utcai bár ügyében – írta a BRFK sajtóosztálya.

Figyelmeztető matrica

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója videóban reagált az esetre, és figyelmeztető matricacsíkot ragasztott fel az üzlet kirakatüvegére.

Gyorsan bezártak

A kávézót már a videó nyilvánosságra kerülésekor sem találták nyitva a hatóságok. Alig egy nappal később a vendéglátóhely üzemeltetője bejelentést tett a polgármesteri hivatalnak, hogy a Hajós Caffee augusztus 23-ával befejezte a tevékenységét.

Végleg vége a helynek

A terézvárosi polgármesteri hivatalnak ezt követően annyi teendője maradt, hogy augusztus 31-ával törölte a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásából a kávézót. A turistacsapda tehát eltűnt a kerületből, a rendőrségi nyomozásnak azonban ezzel nincs vége, hiszen a tulaj, bár megfutamodott, felelnie kell a vendégek meglopása miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a leleplező videó

Kiemelt kép: Ez a hely volt a turistacsapda – Forrás: Facebook/Soproni Tamás/Kékvillogó-grafika