Letartóztatásban marad az a volt katona, aki egy várandós nőre támadt rá, szexuális indítéka volt, de közben fojtogatta is az asszonyt.

5 napja történt

A megalapozott gyanú szerint a katona június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követett, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatta.

Lépcső mögé

A férfi behúzta az asszonyt a lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült.

Klasszikus, dulakodásos sérülések

A támadás során a nő könnyű sérüléseket szenvedett, magyarán több helyen lejött a bőre a dulakodás során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átöltözött

A férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekült úgy, hogy napszemüveget és baseball sapkát viselt, majd még át is öltözött.

A videó

Tagad

A nyomozó ügyészség előtt a büntetlen előéletű – azonban a szabálysértési nyilvántartásban szereplő – 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Benttartották

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát csütörtökön megszüntették és a katonai törvényszék sem hagyta, hogy kiengedjék az előzetesből.

Indoklás

Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, és a szökés veszélye indokolja.

Címlapfotó az ügyészésgi videóból való.