Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között szombat délelőtt – közölte a BKK a Facebook-oldalán. Egy férfi késsel megvágta magát.

Saját maga ellen fordult 

Lados Réka, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Blaha Lujza téri metrómetrómegállónál egy férfi beszaladt az alagútba, és ott egy késsel elvágta a torkát. Az Országos Mentőszolgálat már a helyszínen van, ellátja a sérültet – tette hozzá.

Nem járnak a szerelvények

A közlemény szerint az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Legutóbb tavaly júniusban írtunk arról, hogy egy ember végezni akart magával a metróban

Akkor a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy elgázolt egy embert a metró a Gyöngyösi utcánál.

Tűzoltók szabadították ki

A férfit a tűzoltók szabadították ki a szerelvény alól. Mentő vitte el a helyszínről. A mentőszolgálat közlése szerint a férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Egy speciális hordágyon vitték a sérületet

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián

Életveszélyes állapotban

A 30 év körüli férfi életveszélyes koponya-, mellkasi- és végtagsérüléseket szenvedett. A helyszínen stabilizálták az állapotát, de eszméletlen állapotban, lélegeztetve szállították kórházba.

Végezni akart magával

Mint kiderült, a férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a szerelvény elé, ami nem tudott olyan rövid időn belül lefékezni, hogy megakadályozza a balesetet.

Elvesztette az egyik lábát

A férfi túlélte a gázolást, ám az egyik lábát elvesztette. A budapesti tűzoltók az eset bekövetkeztekor védőruhában lementek a szerelvény alá, majd egy speciális hordágyra fektették az áldozatot, akik ezt követően átadtak a mentőknek – írja az Index.

Rendőrök és tűzoltók a helyszínen

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Fotónk illusztráció.