Nem tűnik ijedősnek egy 29 éves váci férfi, aki ujjat húzott a rendőrökkel és többször is megpróbált kínos helyzetbe hozni egy zsarut. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanulságos beszámolója szerint az elkövető már kiszúrta kollégájuk autójának kerekeit, majd összekarcolta a karosszériát is. Az is kiderült, mindez miért történt.

„Nem száll le a kollégánkról”

 „Nem száll le kollégánkról az a 29 éves váci férfi, akiről így mi is kénytelenek vagyunk időről időre „gondoskodni”. Hol kábítószert rak társunk autójának szélvédőjére, hol kiszúrja a kerekeit, legutóbb egy általa rendszeresen ismételt szlenget vésve rondította el a karosszériát” – írta Facebook-oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meggyőződése, hogy szemmel tartják

A váci férfi mindezeket azért tette, mert meggyőződése, hogy múltja miatt állandóan szemmel tartják a zsaruk és „nem hagyják békén”. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ilyen típusú tetteit gyógyszereinek szedése helyett nagy dózisú alkohol benyakalása szokta előidézni – olvashattuk a bejegyzésben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem megengedhető

„Egy társunk, családtagunk elleni, akár közvetlen, akár közvetett támadás finoman szólva is érzékenyen érint minket. Nem az életére törtek és ezért hálát adunk, de egy, embertársaink és vagyonaik védelmére, életek megmentésére, a bűn üldözésére felesküdött társunkat bármilyen formában is vegzálni: lássuk be, ez azért nagyon csúnya dolog!  Nem túlzás: megengedhetetlen! Nem is áll szándékunkban engedni!” – folytatódik a bejegyzés.

Védelmi funkció

Egyetlen kollégánk sem érezheti fenyegetve magát, mert egy emberként sorakozunk fel mögé és mellé. Igaz ez azokra a velünk együtt dolgozó szervezetekre is, amelynek munkatársaival közösen intézzük a védelmi funkció végrehajtási részleteit – írta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Rongálás

A 29 éves férfi ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás.

Egymillió forintos kárt okozott

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be egy durva rongálásról a közelmúltban. Nem tudott uralkodni az indulatain az a vásárló, aki annyira csalódott volt a lefoglalózott autóval, hogy egy kalapáccsal esett neki és majdnem egymillió forintos kárt okozott a gépjárműben

A vádlott ki is próbálta az autót

A sértett 2023 januárjában interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsett megtekintette az autót, azt kipróbálta. A felek megállapodtak a 2 700 000 forintos vételárban és a vádlott 700 euró foglalót adott az eladónak – írta az Ügyészség közleményében

Ismét át akarta nézni az autót

Néhány nappal később a vádlott ismételten Pécsre érkezett abból a célból, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét a sértettnek kifizesse. Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.

Vissza akart lépni az üzlettől

A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki. A vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció