A budapesti Csillaghegyi rendelő dolgozói siettek annak a családnak a segítségére, akiknek a HÉV-megállónál az autóban indult meg a szülés. Egy gyermekorvos ért a helyszínre lányával, majd később több doktornő is a születendő kisbaba családjához sietett. A hálás családfő az interneten találta meg azokat, akik segítettek nekik.

Autóban indult meg a szülés

Nem mindennapi helyzetnek lehettek szemtanúi a Csillaghegyi rendelő dolgozói, akik egy születendő kisbaba segítségére siettek a HÉV-megállóhoz: egy autóban beinduló szülésben kellett segédkezniük, amíg ki nem ért a mentő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresi azokat, akik segítettek

Egy apuka tette közzé az egyik óbudai Facebook-csoportban, hogy keresi azokat, akik a segítségükre siettek egy autóban szülés közepén és telefonon tartották a kapcsolatot a mentős diszpécserrel. A Metropol úgy tudja, elsőként egy gyermekorvos ért a helyszínre lányával, majd később több doktornő is a születendő kisbaba családjához sietett. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenki jól van

Az édesapa a nagy zűrzavarban akkor senkiről nem tudott információt kérni, hogy később megköszönje, amit értük tettek, így a közösségi médiához fordult, hogy elmondja, mindenki jól van, és szeretné felvenni a kapcsolatot segítőikkel.

Megtalálták egymást

A hihetetlen szituáció közben végül a mentő is kiérkezett. Az eset után az internetnek köszönhetően a család és a rendelő dolgozói elérték egymást, így már van, akivel fel is vette a kapcsolatot az apuka. 

A Könyves Kálmán körúton született meg

Néhány hónapja arról számoltunk be, hogy Budapesten, út közben jött világra egy gyermek, még az előtt, hogy az anya és az apa beértek volna a kórházba. A rendőrök előbb megpróbáltak kéklámpás felvezetéssel eljuttatni a vajúdó anyát a kórházba, ám erre már nem került sor. A kisbaba a Könyves Kálmán körúton megszületett.

Nem volt légzése, de a mentők segítettek

Az újszülött nem lélegzett. A mentők egy percen belül kiérkeztek a helyszínre, és ellátták a kisbabát, aki végül felsírét. Az édesanyjával együtt kórházba szállították Mártont. 

Nem várta meg, míg beérnek

Egy Csongrád-Csanád megyei kismamánál jelentkeztek a fájások, és a férjével egyből elindultak a kórházba. A baba azonban nem várt addig, amíg beértek, hamarabb világra akart jönni. 

Megindult a szülés

Az apának gyorsan kellett lereagálnia az eseményeket. Egy nagyobb körforgalom közepén, a térkövezett részen tudott félreállni biztonsággal. Ezt követően hívta a mentőket.

A mentésirányítás több egységet is riasztott

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsija is a helyszínre indult többek között. A mentésirányító az apukát egyszerre nyugtatta és instrukciókkal is ellátta. A férfinak szüksége is volt erre, hiszen aligha volt felkészült erre a szituációra. A beszámoló szerint perceken belül a helyszínre értek a mentők. Áron a személyautóban született meg. Rögtön a születését követően fel is sírt a gyermek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a csillaghegyi HÉV-megálló. Fotó: Wikipédia