Sámánteának is nevezik azt a szert, amitől a hétvégi, Siklóshoz közeli magánerdőben tartott teaszeánszon rosszul lett és életveszélyes állapotba került egy egykori Való Világ-szereplő. Most kiderült: nincs is gyanúsított az ügyben. Varga Viktor is megszólalt az ügyben, az énekes szerint azonnali hasmenéssel és hányással kell számolniuk, amennyiben fejüket adják az Ayahuasca használatára.

Nem gyanúsítanak senkit

A rendőrség cáfolta, hogy bárkit is gyanúsítanának az ügyben, ismereten tettes ellen nyomoznak a kábítószer birtoklása miatt elrendelt büntetőeljárásban. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatótól a Blikk megtudta, egyelőre semmilyen olyan jellegű jogsértés ügyében nem indítottak eljárást, ami a kórházban ápolt áldozat sérüléseivel összefüggésben lenne, illetve nem hogy nem vettek őrizetbe senkit, gyanúsítotti kihallgatás sem történt még a nyomozásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfutott

Ahogy arról a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk, a pécsi kórházban ápolt sérült azonos egy korábbi televíziós valóságshowból megismert nővel, VV Anettel. Az már bizonyított tény, hogy a fiatal nő egy magánrendezvényről tűnt el, ahol a résztvevők kábítószernek minősülő. tiltott szert, ayahuasca teát fogyasztottak.

Szőlőültetvénynél találták meg

A sértett a szer okozta hallucinációk hatására veszthette el tájékozódási képességét, eltűnt az összejövetelről, társai a rendőrséget is bevonták keresésébe. Az eltűnt nőre 12 órával a bejelentés után bukkant rá egy hajnalban munkába induló gazda Vokány környékén, a rendezvénytől közel két kilométernyire. Az akkor még eltűntként körözött nőt hiányos öltözetben súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban találták meg, azonnal meg kellett műteni.

Nincs kihallgatható állapotban

Az életmenő műtétek után orvos szakértő vizsgálta meg a jelenleg még nem kihallgatható beteget, azt elemezve, hogyan szerezhette a konkrét életveszélyt okozó borda- és csigolya sérüléseit. Ha a szakértő megállapítja az idegenkezűség gyanúját, úgy a nyomozást súlyosabb jogsértés gyanúja miatt is kiterjeszthetik, akár emberölés kísérlete is lehet a minősítés.

Vizsgálják, a „tea” útját

Az ügyben jelenleg eljáró Siklósi Rendőrkapitányság egyelőre a szeánsz szervezőjét és résztvevőit is csak tanúként hallgatta meg, sem előállítás, eddig sem másmilyen szabadságot korlátozó rendőri intézkedés nem történt az eljárás során. Azt is vizsgálják, ki, honnan beszerezve juttatta be az ENSZ Nemzetközi Kábítószer-Ellenőrző Szervezet listáján is tiltott, pszichotrop drognak minősülő anyagot.

Fel kell készülni a megtisztulásra

Varga Viktor énekes a teaszeánsszal kapcsolatos élményeiről részletesen beszélt reggel a TV2 Mokka című műsorában, melyeket Peruban élt át barátnőjével. Kiemelte, hogy ezt a spirituális megtisztulást hosszú és tudatos felkészülés előzi meg, hiszen testileg és lelkileg is megterhelő lehet az emberi szervezet számára. Párjánál hónapokig tartottak az előkészületek. A sérüléseket szenvedett valóságshow-szereplőnél feltehetően ennek hiánya vezetett a borzalmakhoz.

Nagy a szerepe a sámánnak

Elmondása szerint minden résztvevőnek a sámán határozza meg, milyen mennyiségben fogyaszthatja a főzetet, egyénre szabott adagokat mér ki. Ám ez a „medicina” – ahogyan Peruban hívják – nem való bárkinek, az énekes szerint a szerben jelenlévő vegyületek “olyan kapukat nyitnak ki az agyban, amiket nem feltétlenül kell mindenkinek kinyitni”.

Hasmenés és hányás

Azt is elárulta, hogy ez tulajdonképpen egy liánból és békából kivont méreg keveréke, mely nem csak a lelket tisztítja meg, de a testet is pillanatokon belül kipucolja. Szó szerint. A résztvevőknek ugyanis azonnali hasmenéssel és hányással kell számolniuk, amennyiben fejüket adják az Ayahuasca használatára. Viktor és kedvese a teljes megtisztulás érdekében két hétig csak magvakat és vizet fogyasztottak az esemény után.

“Az ayahuasca nem játék”

Ma Zacher Gábort is megszólaltatták a Reggeliben – írja a 24.hu. A toxikológus elmondta, hogy körülbelül 300 különféle növényfajta létezik, ami valamilyen pszichoaktív hatóanyagot tartalmaz. A szóban forgó szertartáson fogyasztott ayahuasca is egy ilyen tudatmódosító hatással rendelkező növények elegye, amivel Zacher szerint nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis akár 14-16 órán át tartó hallucinációt is okozhat. “Az ayahuasca nem játék. Szóval ez nem olyan, hogy gyere, szívjunk el egy spanglit, kicsit röhögcsélünk, ellazulunk. A hallucinogén szerek kiszámíthatatlanok” – magyarázta a toxikulógus, aki szerint nagyon fontos, hogy az ilyen szeánszokat tapasztalt vezető bonyolítsa le, aki nem fogyaszt a szerből, helyette arra ügyel, hogy mi történik a résztvevőkkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Ayahuasca