Ez a cikk azért íródott, mert rengeteg olyan fogadó létezik a világon, aki mindenféle pénzügyi szisztéma nélkül vág bele az online sportfogadásba, azzal a reménnyel, hogy majd hamar meggazdagszik, és felmondhat a munkahelyén.

Ez azonban az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetnek, méghozzá azért, mert így nem tudják felismerni azt, hogy mégis mikor kell kiszállni, és az érzelmeik vezérlik őket, amely hamar ahhoz vezethet, hogy elillan a sportfogadásra szánt pénzük.

Ezért sem ajánlja például az OH Sports az előfizetőinek, hogy egy fogadás alkalmával a bankrolljuk 1%-nál többet kockáztassanak. 

Bankroll menedzsment alapjai

A bankroll menedzsment kialakításának első és legfontosabb lépése, hogy elkülöníted a sportfogadásra szánt összeget a költségvetésedből, hogy ne csábulhass el egyik oldalra sem. Ennek az egyik legtisztább módja, ha regisztrálsz egy online irodához, ahová a feltöltött pénzed jelenti majd a bankrollodat. 

Hogy erre miért van szükség? Ha nem kezeled külön kasszán a dolgaidat, akkor hajlamosabb lehetsz arra, hogy olyan fogadásokat is megköss, amelyeket alapesetben egyáltalán nem kellene, vagy elszalasztasz egy jó fogadást csak azért, mert még be kell fizetni a rezsit.

Mekkora legyen a bankroll?

Ez teljes mértékben egyén- és pénztárcafüggő. Hiszen, ha egy albérletben élő egyetemista vagy, akinek még nincsen saját keresete, akkor jóval kevesebbet tudsz az online sportfogadásra szánni, mint azok, akik már főállásban dolgoznak, vagy rendelkeznek saját lakással. 

Csupán annyit tudunk tanácsolni, hogy mindig tudd, meddig nyújtózhatsz. Ez lényegében annyit jelent, hogy akkora összeget különíts el, amelyet ha hónapokon keresztül érintetlenül hagysz, akkor sem lesznek pénzügyi problémáid. 

Rögzítsd a fogadásaidat!

Csak akkor tudod nyomon követni, hogy melyik módszer vált be, ha minden egyes fogadásodról feljegyzést készítesz. Ezáltal kiderítheted, hogy hol vannak az erősségeid, a gyengeségeid, és nem mellesleg kiszámolhatod a profitodat. 

Bankroll menedzsment a gyakorlatban

Tételezzük fel, hogy 100 ezer forintot tudsz sportfogadásra elkülöníteni, amit érdemes 100 egységre átváltani! Egy egység tehát 1000 forint lesz, amelynél többet egyik fogadás alkalmával sem szabad feltenni, hogy ne kerülj csődközeli állapotba. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy még a profi sportfogadók tippjei közül is körülbelül 55-60% az, ami bejön.

Ha ez a vesztes széria már az elején bekövetkezik nálad, és a bankrollod 90 ezer forintra csökken, akkor mindenképpen érdemes megállnod, és ebből a pénzből újra 100 egységet alkotnod. Ezáltal ugyan a téted csökkeni fog, ám ezzel egyidőben a veszteségedet is minimalizálhatod. Lehet ugyanis, hogy ezer forint elsőre kis összegnek tűnik, de a jövőben igenis sokat számíthat.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatónkkal sikerült rávilágítani a bankroll menedzsment jelentőségére, és a legközelebbi fogadásodnál már te is alkalmazod.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az ohsports.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.