Információink szerint vonatgázolás történt az üllői vasútállomás melletti átjáróban, egy biciklist ütött el a vonat – tájékoztatta portálunkat a Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Nem sikerült átmenni

Úgy tudjuk a biciklis megpróbált az érkező vonat előtt áttekerni a síneken, de nem sikerült neki, a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Kiskun InterCity elütötte a biciklist, aki a helyszínen meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem közlekednek a vonatok

A baleset miatt az üllői állomáson, valamint Üllő és Monor között nem közlekedhetnek a vonatok, a MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok továbbszállításához. Úgy tudjuk, hogy a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szeged vonalon jelentősen megnő a menetidő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem indulnak, vagy késnek a zónázó vonatok

A MÁV tájékoztatása szerint nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról Monorra induló S50-es vonat, a Monorról a Nyugati pályaudvarra 18:07-kor induló S50-es vonat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kettős tragédia Üllőn a vasúti átjáróban

Nem ez az első tragikus vonatgázolás Üllőn. Idén februárban két embert gázolt halálra a vonat Üllőn. Szemtanúk beszámolója szerint az áldozatok, két fiatal férfi a vasúti átjárón próbáltak átmenni, amikor az egyikük elesett.

Nem sikerült felsegíteni, elcsapta a vonat őket

A másik férfi próbálta felsegíteni a földről, de nem sikerült. Ekkor jött a vonat. Helyszíni beszámolók szerint a férfiak ittasakat voltak. R. Csaba és T. Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüréről származnak.

Együtt akartak dolgozni

A két férfi, akik egyébként unokatestvérek voltak, gyerekkoruk óta azt tervezték, ha felnőnek, együtt fognak dolgozni. A családjaiktól távol, mintegy 285 kilométerre találtak munkát.

Az építőiparban dolgoztak

Az unokatestvérek útépítőként dolgoztak Budapesten és környékén, Üllőn, a munkáltatójuk által biztosított szálláson éltek. A megélhetésük miatt dolgoztak távol az otthonuktól, kéthetente jártak haza.

Megbotlott a sínekbe

Azon a vasárnap délután szórakozni voltak, innen indultak a szállásukra. A vágányszakasz jól belátható, tehát észlelniük kellett a szerelvény érkezését, vélhetően úgy gondolták, hogy időben átérnek. Talán így is lett volna, ám R. Csaba a sínben megbotlott és hanyatt vágódott. T. azonnal a szeretett rokon segítségére sietett, és megpróbálta őt elhúzni, sikertelenül. Mindkettőjüket elütötte a vonat, azonnal meghaltak.

Összetört a család

A férfiakkal dolgozott. R. fia is. A rokonok teljesen összetörtek. „Nem is kívánhattam volna jobb apát. Mindig azon volt, hogy gondoskodjon rólunk. Soha nem vetette meg a munkát, neki csak az számított, hogy mindent megadjon nekünk” – mondta akkor az egyik áldozat lánya.

Együtt temetik őket

„Sülve-főve együtt voltak, olyanok voltak, mintha nem is unoka-, hanem édestestvérek lettek volna. Együtt nőttek fel, és most együtt is kell őket eltemetnünk. Egyiküket sem hibáztatjuk a tragédia miatt, tudjuk, hogy őszintén szerették egymást. Szerintem ők is azt akarnák, hogy a rokonság közösen gyászoljon, és úgy emlékezzünk rájuk, mint a családot összetartó férfiakra” – mondta az egyik rokon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció, nem az üllői baleset helyszínén készült – Forrás: Facebook/Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság