A magyar csoportot szállító 53 éves buszsofőrnek éppen születésnapja volt, az erősen hullámzó tengerbe ment fürdeni. Valami nem jól sikerült, mert fulladozni kezdett. Vízimentők emelték ki, 40 percig küzdöttek az életéért, 13 éves kislánya is végignézte édesapja haláltusáját a parton. Dráma lett a nyaralás vége.

Tragédia a strandon

Drámai jeleneteknek lehettek szemtanúi azok a nyaralók, akik pár napja a görögországi Halkidiki-félsziget Sarti nevű városának homokos strandján pihentek. Egy magyar buszsofőr haláltusáját kellett végignézniük.

Fürdeni ment a viharos tengerbe

Az 53 éves buszsofőrt nagyon megkedvelték az utasai. Amikor megtudták, hogy születésnapja van, meglepetéspartival készültek. Előtte azonban a sofőr csobbanni szeretett volna a homokos parton az erősen hullámzó, viharos tengerben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újraélesztés a parton

Vélhetően egy nagyobb hullám és az azt követő áramlat elragadhatta, mert fuldoklásra lettek figyelmesek a paron álló vízimentők. Azonnal a férfi segítségére siettek, kihúzták a vízből, lefektették a homokos partra és azonnal megkezdték az újraélesztését.

40 percig küzdöttek érte

Michalis Spanos, a település polgármestere a Thestival nevezetű görög lapnak azt mondta, egy vízimentő és egy, a közelben lévő orvos próbálta megmenteni a férfit, ám hiába küzdöttek 40 percig érte, végül nem sikerült visszahozni az életbe.

Saját gyermeke is látta a halálát

A drámai helyzetet fokozta, hogy a buszsofőr magával vitte a nyaralásra 13 éves kislányát is, aki a parton állva, döbbenten, aggódva, sírva nézte végig az édesapja haláltusáját.

Konzulátus segít a kislánynak hazajutni

A lap szerint a helyi hatóságok már felvették a kapcsolatot a magyar konzulátussal, hogy a lány mihamarabb visszatérhessen Magyarországra. Ami a turistabuszon utazó többi személyt illeti, ők egy másik sofőrrel utazhatnak majd haza. Hozzátették: a turistákat sokkolták a történtek, nagyon megkedvelték a férfit az út során, még egy szülinapi meglepetéspartival is készültek neki.

Két másik embert is kimentettek aznap

A polgármester szerint a tenger viharos volt aznap, amikor a tragédia történt, s két másik embert is ki kellett menteni a vízből, majd oxigént adni nekik.

Evett fürdés előtt

A görög település vezetője azt is elmondta a lapnak, hogy a magyar férfi evett, mielőtt fürdőzni indult. Tudni kell, hogy közvetlenül étkezés után nem ajánlatos vízbe menni, hogy ne terheljük túl a szervezetet – írták.

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: Sarti-strand, a tragédia helyszíne- Forrás: GoogleEarth