Egy ember tűzben, egy ember szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét vasárnap – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Halálos szén-monoxid mérgezés

Mukics Dániel közleményében azt írta: délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Petneházán halálos szén-monoxid-mérgezés történt. Négy baktalórántházi tűzoltó vonult egy járművel a helyszínre. Egy százötven négyzetméteres családi házban az ágy mellett, a földön fekve találtak rá egy emberre, aki feltehetően szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázkonvektor volt a szobában

A hálószobában egy gázkonvektor üzemelt, a tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek – tette hozzá. Ennek kapcsán az OKF szóvivője megjegyezte: otthoni átalakítás előtt érdemes szakemberrel konzultálni, a kivitelezéskor pedig nem szabad engedély nélkül megváltoztatni az égéstermék-elvezetés módját, megszüntetni a szellőzőnyílásokat. Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő pedig időben jelzi a színtelen, szagtalan, mérgező gáz feldúsulását.

Szekszárdra is riasztották a tűzoltókat

A szóvivő kitért arra is, hogy kora délután Szekszárdon, a Remete utcába riasztották a tűzoltókat. Ott egy idős férfi felsőruházata gyulladt meg főzés közben. A férfi életét vesztette – olvasható a közleményben.

Somon is tűz volt

Családi házak égtek Somon – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap. Mihályi Szabina elmondta: vasárnap délelőtt kigyulladt egy melléképület Somon, a tűz pedig átterjedt egy főépületre és a mellette álló épületre.

Innen indult

A tűz egy 120 négyzetméteres házból indult, ahonnan átterjedt egy 30 négyzetméteres melléképületre, majd egy 270 négyzetméteres épületre és végül egy harmadik ház tetőszerkezetére is – írták.

Ez is érdekelhet:

Gázpalackokat is kihoztak

A helyszínre riasztott tűzoltók tucatnyi vízsugárral eloltották az ingatlanokon a lángokat és az egyik épületből egy gázpalackot is kihoztak. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat. A katasztrófavédelem közölte azt is, a helyszínre a mentők is kiérkeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció