A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két fürgedi lakossal szemben folytattak. Egyiküknek súlyos testi sértés bűntett, a másiknak garázdaság vétség elkövetése miatt kell felelni.

Orrba vágta

Egy fürgedi nő tett bejelentést 2021. december 18-án este, hogy 18 éves barátját fürgedi házának udvarán egy helyi fiú orron ütötte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ki akarta hívni verekedni

A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy a sértett két barátjával beszélgetett és iszogatott a házában. 19 óra körüli időben megjelent nála egy 17 éves, ittas állapotban lévő fürgedi fiú és az egyik barátját egy vélt sérelem miatt ki akarta hívni verekedni. Ekkor a sértettnek sikerült a kakaskodó fiatalt lecsendesíteni és kikísérni a házból, majd az udvarról, számolt be róla honlapján a rendőrség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt történt az eset:

Ököllel ment neki a házigazdának

Kis idő múlva a hívatlan vendég visszatért, bement az udvarba és megint verekedni akart. A sértett kiment hozzá és vele ment a kihívott fél, egy 14 éves fürgedi fiú is. Együtt próbálták megnyugtatni és kikísérni az udvarból. A kapunál jártak, amikor a 17 éves fiú megfordult és ököllel orrba vágta a házigazdát, aki védekezésképpen próbált visszaütni, de célt tévesztett.

A támadó futni kezdett

A támadó erre futni kezdett az utcán, de elesett. Ekkor érte utol a barátja védelmére kelt 14 éves fiú, aki kétszer belerúgott az oldalába. Őt a második barátnak, az unokatestvérének kellett lecsillapítania.

A házigazdát mentő vitte el

A házigazdát a mentő kórházba szállította, ahol megállapították, hogy eltörött az orrcsontja.

Előállították a verekedőket

A két verekedőt a rendőrök előállították. A 17 évest súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottkét, melynek során tettét elismerte, de nem tett vallomást. Azt a fiút, aki őt megrúgta, garázdaság vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését beismerte és részletes vallomást tett.

Vádemelési javaslat

Az eset körülményeinek vizsgálatát a tamási rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat  vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu