Itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a tragikus esetről, melynek során két magyar családapa vesztette életét Olaszországban. A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe.

A gyerekeiket mentették

Bár elsődlegesen arról szóltak a hírek, hogy a két férfi a kedvezőtlen időjárás dacára ment be a tengerbe, ám később kiderült, hogy a családapák a gyerekeikkel játszottak a vízben, amikor érezték, közeledik egy erősebb áramlat, valamint hirtelen viharosra fordult az idő. N. Róbert és K. Ervin ekkor gyorsan a partra menekítette a gyerekeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elsodorta őket az áramlat

Az áramlat viszont néhány pillanat alatt vált nagyon hevessé, a két férfi pedig hiába próbálkozott, nem tudott kijutni a vízből. Az egyre erőteljesebb hullámok elsodorták Ervint és Róbertet, a család pedig a partról nézte végig gyakorlatilag, ahogy a két férfi a vízbe fullad.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jött a segítség, de már hiába

Bár a családtagok nagy erőkkel kiabáltak segítségért, a családapákat végül nem lehetett megmenteni. Az olasz hatóságok pedig mentőhelikoptereket és csónakokat is bevetettek annak érdekében, hogy élve hozzák ki a két férfit, de már nem volt mit tenni.

Eszméletlen állapotban

A két férfi közül az egyik már eszméletlen volt, mikor az azonnal kiérkező mentőegységek rátaláltak és visszavitték a partra. Ott a mentők több mint 20 percig próbálta újraéleszteni, mielőtt megállapították a halálát.

Búvárok hozták a partra

A másik férfit pedig tűzoltóhelikopter segítségével találták meg. Búvárok hozták a partra, de esetében is hasztalanok voltak az újraélesztési kísérletek.

A helyiek tudják, hogy veszélyes

Az RTL Híradónak egy magyar nő arról számolt be, hogy az erős szél miatt kiadott sárga figyelmeztetés volt érvényben, s bár ez nem a legmagasabb riasztás és ilyenkor még nincs tiltva a fürdőzés, de a helyiek már nem mennek be a vízbe, mert tudják, hogy veszélyes. Ilyenkor ugyanis egyik pillanatról a másikra 1-4 méteres hullámok is kialakulhatnak.

Összeomlott a család

A sokkoló események után a családtagok teljesen összeomlottak, a barátok és az ismerősök is gyászolják a két példás családapát. Ervin és felesége, Heni három fiút és egy lányt, míg Róbert és neje, Cecília egy fiút és egy lányt neveltek hatalmas szeretetben. 

Pár nap különbséggel temetik őket

A Bors információi szerint Ervin holttestét már hazaszállították, és egy Bács-Kiskun vármegyei temetőben helyezték örök nyugalomra, úgy tudni Róbert holttestét is már hazahozták, őt is a napokban fogják eltemetni, csupán néhány nappal a legjobb barátja után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció