Borzalmas tragédia történt október 20-án, pénteken egy borsodi kisváros, Mezőcsát külterületén. Egy autós halálra gázolt egy helyi, idős asszonyt. Gizi nénit most százak siratják.

Ételosztásra ment

Úgy tudni, Gizi néni éppen a város másik részére igyekezett az ételosztásra, amikor megtörtént a borzalom. A néni éppen a buszmegálló mellett, már a sötétben próbált meg átmenni a túlsó oldalra, amikor egy fehér Suzuki elgázolta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Próbálták megmenteni, de hiába

A néni az ütközés hatására több métert repült, s bár a kiérkező mentősök próbálták megmenteni az életét, már nem lehetett mit tenni, még a helyszínen meghalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem mozgott túl jól

„Szegény Gizi mindig bejárt az ingyen ételért, vitte haza ebédre vagy vacsorára. Viszont már nem mozgott túl jól, darabosan lépett és lassabb volt már jó pár éve. De emellett még mindig ment, amikor csak tehette, nagyon életerős asszony volt” – mondta a Borsnak egy helybéli férfi.

Mindenki szerette

A helyieket nagyon felzaklatta az eset, Gizi nénit gyakorlatilag mindenki ismerte és szerette és senki nem érti, a sofőr hogy nem vette észre az úton baktató asszonyt.

Három sztrók

A tragédia kapcsán megszólalt Gizi néni lánya, aki elmondta, édesanyja nagyon erős és jólelkű asszony volt. Sok mindent túlélt már, egyebek között háromszor volt sztrókja, de mindig felépült.

Nagy sebességgel jött a kocsi

A nő azt is elmondta, a Suzuki nagy sebeséggel érkezhetett, ugyanis Gizi néninek a lábai és a hasfala is teljesen összeroncsolódott. A család most azt mondja, bíznak benne, hogy a gázoló elnyeri a méltó büntetését.

Ezt mondja a rendőrség

Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogyan is történt a baleset, de a rendőrség vizsgálódik már az ügyben. „A közvilágítással el nem látott útszakaszon a sofőr egy sötét ruhás, a forgalmi sáv közepén gyalogló nőt későn észlelt, így elütötte. A láthatósági mellényt nem viselő gyalogos a helyszínen elhunyt „– közölte Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei  Rendőr-főkapitányság​​ szóvivője.

Üzenetek

A portál úgy tudja, egy helyi férfi, akinek a gázoló sofőrrel azonos kinézetű járműve van, már több agresszív üzenetet is kapott, így a közösségi felületeken próbálta tisztázni: nem ő a gázoló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció