Idénymunkából élt az a nő, aki pár hete megszülte, majd magára hagyta csecsemőjét egy Baranya megyei szőlőhegyen. A kislány  órán keresztül semmilyen ellátást nem kapott, nemsokkal utána halt meg, ahogyan rátaláltak a rendőrök.

Újszülöttet találtak

Amint arról korábban beszámoltunk, június közepén Márfa szőlőhegyen találtak rá egy újszülöttre, akit anyja magára hagyott, miután megszülte. A kisbaba, mint kiderült, egy egészséges kislány volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mentőhelikopterben halt meg

A babát egy teljes napig keresték, és bár életben maradt, végül a mentőhelikopterben hunyt el. A Pécsi Járásbíróság múlt héten elrendelte a 31 éves nő letartóztatását egy hónapra, emberölés miatt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Idénymunkásként dolgozott

A nyomozás eddigi adatai szerint a nő titkolta terhességét, és idénymunkásként dolgozott ideiglenesen Magyarországon. A kollégái vették észre, hogy a nő hirtelen erősen vérezni kezdett.

Az eszéki kórházba vitték

Ezután eltűnt egy bokros részen, ahol megszülte kislányát, de ott is hagyta, és visszament dolgozni. De továbbra is vérzett, ezért társai az eszéki kórházba vitték.

Értesítették a magyar rendőröket

A hatóságok ezután értesítették a magyar rendőröket arról, hogy egy nőt elláttak, aki nem sokkal korábban szült, de a baba nem volt sehol.

A szőlőhegyen találták meg a picit

Egy napnyi keresés után találták meg az újszülöttet Harkány közelében fekvő szőlőhegyen, akiért sokáig küzdöttek, úgy tűnt, sikerrel is járnak. Ám a kórházba szállítás közben a kislány feladta a küzdelmet. 

Nem kapott semmilyen ellátást

Annak ellenére, hogy egészségesen született, egy csecsemő sem bírhat ki több ennyi időt egyedül, az is maga volt a csoda, hogy több mint 24 órával születése után még élt, mindennemű ellátás nélkül.

Inkubátorban túlélte volna

Szakértők szerint összecsípték a bogarak, kihűlt és ki is száradt, mivel nem kapott sem táplálékot, sem folyadékot. Ha egy inkubátorba tette volna, az életerős kisbaba ma is élhetne. A Pécsi törvényszék közölte, a nőt 10-től 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó börtönre ítélhetik.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség az eset után ezt a videót tette közé

Kiemelt kép: a megtalált csecsemő – Forrás: police.hu