Belefulladt egy 17 éves fiú a Tiszába, amikor társaival egy stégről ugráltak a közel négy méteres folyóba Tokajnál. A fiatalok tiltott helyen fürödtek, a tinédzser pedig nem tudott úszni, így ugrott a mélybe, majd elmerült. Társai a segítségére siettek, de már nem tudták kihúzni. 

Stégről ugráltak

A rakamazi fiatalok szerda délután mentek fürdeni a Tisza tokaji szakaszához. Egy stégről ugáltak a folyóba, amikor egy 17 éves fiú elmerült a vízbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudott úszni

A tinédzser nem tudott úszni, így ugrott a mélybe. Társai segítségére siettek, de már nem tudták őt kimenteni a vízből. A fiú édesanyja a partról követte fia keresését.

Rohantak a vízimentők

„Mentőhajónk perceken belül a helyszínre érkezett. A helyszínen lévő szintén fiatalkorúak elmondták, hogy egyik társuk beugrott a folyóba majd nem messzire a stégtől kapálózni kezdett később pedig elmerült” – írta Facebook oldalán a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület.

Szonárral is keresték

A Tokaji Vízi Rendészettel és az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal a kutatást azonnal megkezdték. A kereséshez csatlakozott a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület. Szonáros keresés segítségével sikerült beazonosítani a test helyzetét, amit a speciális mentők búvára a felszínre hozott.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/NYTVE

Megszólalt a búvár

„A keresést az nehezítette meg, hogy ez a partszakasz nagyon sziklás és sokszor sziklát kellett másznom. És ezek a kövek el is mozdulhatnak, úgyhogy végig arra is oda kellett figyelnem, nehogy balesetet szenvedjek” – mondta az egyik búvár a TV2-nek.

Megtalálták a holttestet

A fiatalt több mint 40-en, órákig keresték a Tiszában. De már csak a holttestét találták meg. A fiú édesanyja a parton összeomlott, amikor megtudta, hogy fia már nem él. A fiúk tiltott helyen fürödtek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Néhány fontos fürdőzési intelem:

  • Felhevült testtel és alkoholos állapotban, illetve egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!
  • Senki se ugorjon fejest ismeretlen medrű vízbe!
  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen
  • felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

Tilos fürdeni:

  • hajóútban;
  • hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében;
  • vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében;
  • kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízirobogó (jet ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén;
  • a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben;
  • ahol azt tiltó tábla jelzi

Kiemelt kép: Vízimentők keresik a fiút a Tiszába – Forrás: Facebook/NyTVE