A zsebtolvajok elleni védekezés sosem egyszerű, hiszen a legváratlanabb helyzetekben képesek lecsapni az értékeinkre ezek a bűnözők. Azonban vannak olyan egyszerű, de mégis hatékony tippek, amelyek betartásával biztosan elkerülhető, hogy lenyúlják a pénztárcánkat. A cikkünk végén látható videóban megnézheted, miként lopják el egy srác pénztárcáját egy pillanat alatt az egyik budapesti aluljáróban.

Nagy kihívás

A zsebtolvajok elsősorban a tömegközlekedési eszközökön utazó figyelmetlen embereket, forgalmas helyeken tartózkodókat szokták célba venni. Az észrevételük nagy kihívást jelent, hiszen mindent megtesznek azért, hogy beolvadjanak a környezetükbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A legfontosabb szabály

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a legfontosabb szabály, hogy tároljuk a pénztárcánkat az elülső zsebünkben, és tartsuk a holminkat közel magunkhoz. Sokkal nehezebb egy zsebtolvajnak ellopni a pénztárcánkat, az iratainkat, vagy a pénzünket, ha az nem érhető el könnyen a mögöttünk sétálók számára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Veszélyes hely a strand

A strandra nem mindenki csak kikapcsolódni jár, vannak akiket az őrizetlenül hagyott értékek vonzanak, a törölközővel letakarós módszer pedig borzalmas megoldás a tolvajok ellen. Az a legjobb, ha nem viszünk nagyobb értékeket a strandra, a nyakba akasztható vízhatlan pénztárca viszont jó megoldás.

Az autó se biztonságos

Tévedés ha azt hisszük, elég bezárni az autónkat miután leparkoltunk vele. Az autóban is érdemes olyan helyen tárolni az értékeinket, ami a külső szemlélők számára nem látható (pl. az ülés alatt, a kesztyűtartóban). Kiszálláskor pedig inkább vigyünk magunkkal mindent.

Távolság tartása

Ha valaki felajánlja, hogy segítséget nyújt, akkor fontos a megfelelő távolság tartása, a hallgatáshoz se hajoljunk közel. A kéretlen segítség elfogadásával mindig óvatosnak kell lenni, mert a zsebtolvajok gyakran önként jelentkeznek segítségnyújtásra, miközben ez csak egy figyelemelterelő technika a részükről.

Csapatban dolgoznak

A zsebtolvajok gyakran csapatban dolgoznak, az egyikük eltereli a figyelmünket, míg a tettestársa kirabol. Ezért forgalmas helyeken és nagy tömegben kell a legjobban vigyázni az értékeinkre. Ilyen helyzetekben finoman neki ütköznek az embernek az utcán, vagy buszra szállás közbe és ezalatt megpróbálnak a könnyen hozzáférhető zsebekben, valami értékeset találni. Tehát nagy tömegben kell a legéberebbnek lenni.

Ezért érdemes odafigyelni

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt 2020. szeptember 11-én egy férfi a győri vasúti pályaudvar bejáratától követte áldozatát az aluljárón át egészen addig, amíg a férfi a peronokhoz vezető lépcsőhöz ért.

Kilopta a tárcát

Miután a tolvaj utolérte áldozatát, a háta mögé lépett, majd egy észrevétlen mozdulattal lehúzta a hátizsák cipzárját, és annak belső zsebéből kilopott egy 2000 forint értékű irattárcát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a lopásról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció