Szinte filmekbe illő az a történet, amely a T. Miklós bűneit taglalja. A férfi aki közel két tucat embert vert át úgy, hogy Jézus reinkarnációjának adta ki magát, így húzta le hiszékeny áldozatait. A 69 éves férfi a nevelt lányát is lehúzta pénzzel, derült ki az interjúból, amit volt párja adott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több évtizede tartott csoportok foglalkozásokat

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Miklós évtizedek óta tevékenykedett saját magát spirituális, energiával gyógyító mesternek kiadva. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is gyakorta előfordult, hogy egyénileg fogadta „betegeit, tanítványait”. A hirdetett tanok a feltétel nélküli szeretetről, Istenről, a Megváltóról, a földi hívságok levetkőzéséről, az anyagi javak megvetéséről, a testi és lelki megtisztulásról, a szerénységről, az odaadásról és a mások iránti önzetlen áldozatról, a testiséget jelentő vágyak távoltartásáról szóltak.

Az ország több városában is ismerték

A főügyészség közlése szerint a férfi önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, hogy számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak. A személye köré csoportosuló, gyógyításra, lelki útmutatásra, tanításra vágyó emberek  – különböző helyszíneken, így pl. Zalaegerszeg Jánkahegyen, Böhönyén, Nagylengyelben, Nagykanizsán, Pécsett, Budapesten és különböző Somogy megyei településeken fokozatosan közösségekbe olvadva – elköteleződtek a magát Jézus inkarnációjaként feltüntető, ekként „gyógyító és lelkeket mentő mester” tanításai iránt, aki az őt látogató személyek bizalmába férkőzve, velük érzelmi függőséget teremtve nem csupán életelveiket, de életvitelüket, pár- és pályaválasztásukat, anyagi vonzatú döntéseiket is önkényesen igazgatni, befolyásolni kezdte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aki hátat fordít, az megbetegszik

A sértettek egy része mindvégig hitt Miklósban, másoknak azonban nem volt merszük vagy lehetőségük kilépni a függősségi viszonyból, mert a vádlott azzal manipulálta őket, hogy aki hátat fordít neki, s „elárulja” őt, az megbetegszik, mert megszűnik felette a mesteri gondoskodása, energiája, az általa biztosított védettség. Ennek eredményeként biztos nyugalomban folytathatta „hívei” testi, lelki és anyagi kizsákmányolását.

Eleinte nem hittem el

„Daganatot diagnosztizáltak nálam, és kétségbeesésemben fordultam hozzá. A kezelés abból állt, hogy egy zárt helyiségben leültek vele szemben a betegek, de ő nem szólt senkihez, nem kért el kórtörténetet, nem nézett meg orvosi papírokat, csak újságot és könyvet olvasgatott közben. Eleinte nem akartam hinni a szememnek, de annyira magam alatt voltam, hogy akkor még ez sem érdekelt” – mondta el a Blikknek T. Miklós egyik áldozata.

Egyik áldozata meghalt

A nő jó néhányszor megfordult a csalónál, aztán orvosi kezelésekre is járt, s végül meggyógyult. Viszont az egyik áldozata, aki hitt neki a végsőkig, elhunyt. „Szomorú, hogy sokan inkább neki, mint az orvosoknak hittek, s ez akár az életükbe is került. Nagyon remélem, megkapja a méltó büntetését, és börtönbe kell vonulnia. Ott talán elgondolkodna azon, hány embert tett tönkre. Elhitette mindenkivel, hogy ő majd segít, de csak a meggazdagodás érdekelte” – tette hozzá egy másik érintett.

Más odaadta neki a házát

T. Miklós 2003-ban ismerkedett össze egy másik nővel és a családjával, akik először a foglalkozásain vettek részt, majd szoros bizalmi viszonyba kerültek vele. Két ingatlanjukat is a rendelkezésére bocsátották, és rendszeresen adományokat is küldtek neki, végül a legfőbb „ügyintézőjévé” váltak

Elképesztő gátlástalanság

A férfi 2015-ben azt adta be nekik, hogy hánykódik a világban, nincs otthona… miközben 9 ingatlan volt a nevén. Ezért a nő 10 milliós hitelt vett fel, amit átadott neki. Mindezek mellett a csaló más módszerrel is próbálkozott: gyűjtéseket szervezett különböző beteg – például agytumorral küzdő – embereknek, ám a befolyt összegeket megtartotta – olvasható a lap cikkében.

Sok mindenkivel le is feküdt

A férfit 23 ember átverésével vádolják. A férfi Jézus reinkarnációjaként, spirituális energiával gyógyító mesterként férkőzött áldozatainak bizalmába. A Blikknek nem rég megszólalt a férfi volt párja, aki azt is elmondta, hogy korábbi élettársa több olyan nővel is lefeküdt, aki a „szektájához” tartozott.

Nevelt lányától is csalt ki pénzt

A vád szerint a férfi több tízmillió forinttal kopasztotta meg a hiszékeny barátait, de talán a legfelháborítóbb, hogy a nevelt lányát is rászedte. Amikor megneszelte, hogy a fiatal nő egy jelentősebb összeget örökölt az édesapja halála után, rávette, hogy ebből jótékony célra adományozzon. A nyomásnak az eleget is tett, csakhogy – mint az évekkel később kiderült – T. Miklós saját magára fordította milliókat.

Egy pillanat alatt összetört

„Ahogy a 15, szépnek hitt évem, úgy mi is a lányommal összetörtünk egy pillanat alatt. Azóta szerencsére már sokkal jobban vagyunk, sokkal boldogabb és teljesebb életet élünk. Elfelejteni viszont soha nem fogom tudni, hiszen én szerettem őt tiszta szívemből” – magyarázta az 52 éves nő. 30 esztendős lánya már szeretne túl lenni az egészen és örökre maga mögött hagyni a múltat.

Nem kell nekik a kicsalt pénz

Utoljára a rendőrségi szembesítésen találkozott a csalással vádolt férfival az exe. Ugyan néhány sértett szeretné behajtani a lenyúlt pénzét, Anikó már nem kíván ezzel foglalkozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)