Megfojtották

A rendőrségre 2019 május elején tett bejelentést egy vállalkozó élettársa, aki közölte, a férfi egy nappal korábban elment otthonról, és azóta semmit sem tud róla, a mobiltelefonja is ki van kapcsolva. A rendőrség eleinte eltűntként kezelte a vállalkozót, azonban amikor kiderült, hogy az eltűnésnek köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz, emberölés miatt is nyomozást indítottak. Három férfit fogtak el. Az ügyről akkor a BudaPestkörnyéke.hu is részletesen beszámolt.

Tanúvallomások

Szerdán a tanúk meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken ennek a három férfinak a büntetőpere – számol be a mai tárgyalásról a 24.hu. Az áldozatnak egy tartozás miatt kellett meghalnia, a támadók egy tetemes, 10-15 milliós adósságot nem tudtak és akartak megadni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az előkészületek

Az előkészületek során H. Richárd és S. Bence Szentendre külterületén, egy erdőben kiástak egy gödröt, majd H. Richárd elment drótkötelet vásárolni egy barkácsáruházba, hogy azzal fojtsák meg a vállalkozót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Drótkötéllel

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2019. május 6-án kocsival Újpestről Szentendrére vitte a vállalkozót azzal az indokkal, hogy ott visszakapja a pénzét, de útközben az elsőrendű vádlott, H. Richárd hátulról egy drótkötéllel megfojtotta a férfit.

lsmerték egymást

Az elsőként meghallgatott tanú elmondta, hogy régóta ismerte az újpesti vállalkozót és jó kapcsolatot ápolt vele, ahogy az egyik vádlottal, E. Krisztiánnal is. Elmondta, hogy a gyilkosság délelőttjén beszélt az áldozattal, aki azt mondta neki, hogy aznap találkozik az adósaival, hogy visszaadják neki a pénzt. Tudomása szerint 10-15 millió forint körüli összeget adott kölcsön a terhelteknek a vállalkozó.

Kaszinózás

Állítása szerint többször is említette neki az áldozat, hogy a három vádlott barátságban van egymással. E. Krisztiánnal pedig eljárt kaszinózni is.

Valami baj lehet Csabával

Azt beszéltük meg, hogy ha megkapja a pénzt, akkor hívni fog és elmegyünk megünnepelni, de nem hívott. Miután nem értem el, felhívtam Krisztiánt, aki azt mondta, hogy Újpesten, egy erdős részen tette ki Csabát. Úgy voltam vele, biztos azért nem érem el, mert megint elment kaszinózni. Másnap is hívtam, de akkor sem értem el, ezt követően értesítettem a családot, hogy valami baj lehet Csabával – mondta a tanú.

Normális hangon

A bíró kérdésére elmondta azt is, hogy E. Krisztián teljesen normális hangon beszélt vele, amikor felhívta telefonon, hogy hol lehet A. Csaba, így aztán fel sem merült benne, hogy a férfi bármit is tett volna ellene.

Autót akart venni

Egy másik tanú arról beszélt, hogy a gyilkosság előtti pénteken kora este találkozott az áldozattal, akitől megtudta, hogy hétfőn fogja visszakapni a pénzét, amiből egy Hyundai Santa Fe típusú kocsit akart venni. Miután nem értem el Csabát, felhívtam E. Krisztiánt, aki azt mondta nekem, hogy egy újpesti körforgalomnál tette ki a vállalkozót. – tette hozzá a tanú. A következő tárgyalás február 21-én lesz. Ezen újabb tanúkat fognak meghallgatni majd.