Egy török kamionban 246 millió forint értékben hétezer darab hamis, luxusmárkának feltüntetett ruhadarabot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópálya komáromi szakaszán.

Hamis volt mind

Az előzetes szakértői vélemény megállapította, valamennyi termék hamisítvány, melyeket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Negyedmilliárd forint

A NAV munkatársai a 246 millió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

Ennyi menő márkát egy helyen csak a törökországi bazárokban láthatunk

Kabátot loptak

A 10. kerületi rendőrök lopás miatt keresnek egy párt, akik feltehetően elloptak egy kabátot még szeptemberben egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletéből.

Videó az esetről

Tegnap ásványokat találtak Röszkénél

Egy jármű albán utasa két műanyag rekeszben és egy kartondobozban összesen 26 ásványt (pirit, kalcit, szfalerit, dolomit, pirrohotin, kvarc, kalkopirit, rodokrozit) próbált behozni Röszkénél. A férfi azt mondta, hogy azokat ajándékba kapta, de eredetükről és értékükről semmilyen dokumentációval nem rendelkezett.

Egy magyar tanszékre kerültek

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szerint a kőzetek valószínűsíthető helye Koszovó, értékük pedig kétezer euró. A NAV a lefoglalt ásványokat a hivatalos eljárást követően a Szegedi Tudományegyetem Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszékének adta át.

Ez a román kamionos egyszerűen nem fizetett

Az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán ellenőriztek egy román kamiont. A vezetője az elmúlt időszakban 14-szer szegte meg az útdíj fizetési szabályokat. A rendőrök a tehergépjárművet mindaddig visszatartották, amíg az üzembentartó maradéktalanul be nem fizette a kiszabott 825.000 forint összegű közigazgatási bírságot.

Szép járművel jött