Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében. Telefon keresztül verték át.

Ismeretlen számról hívták

A 76 éves férfit a napokban mobiltelefonján vezetékes számról hívta fel egy ember. Azt mondta neki, hogy gyanús tranzakciókat észleltek számláján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jó tanácsokat adott

A telefonáló azt tanácsolta: a tulajdonos változtassa meg internetbankjának hozzáférési adatait – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. az MTI-t.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

De nem is ennél a banknál

Miután az idős férfi jelezte, hogy nem annak a pénzintézetnek az ügyfele, amelyik nevében a telefonáló jelentkezett, a hívó közölte: átkapcsolja egy kollégájához.

Még egy csavar a csalásban

Ekkor egy újabb férfi vette át a beszélgetést, aki rávette a számlatulajdonost, hogy az általa ajánlott programot telepítve teljes hozzáférést adjon saját számítógépéhez, amelyen banki bejelentkezési adatait is tárolta.

Hatmillió

Az ismeretlenek így hozzáférve a sértett bankszámlájához, leemeltek róla több mint hatmillió forintot. Ezt észlelve az idős férfi felhívta bankja ügyfélszolgálatát, így derült ki, hogy félrevezették.

Még nyomoznak

Az ügyben csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság – tájékoztatott a szóvivő.

Ez a trükköt már ismerik

80 éves férfinél próbálkozott

Ennél primitívebb, de hasonló jellegű csalást követtek egy Gyöngyösön. Egy csaló november elején megjelent egy idős, egyedül élő gyöngyösi férfi otthonánál és azt állította, a férfi nekiütközött személyautójával az övének és a javítási költségért jött.

Beengedte

A későbbi sértett beengedte lakásába az ismeretlen férfit és átadott neki 25 ezer forintot, azonban távozása során az udvarról visszaszaladt a házba a hívatlan vendég és a szobában lévő borítékból eltulajdonított további 70 ezer forint készpénzt. Másnap újból megjelent az idős férfinél, arra hivatkozva, hogy többe került az autó javítása így további 18 ezer forintot kapott.

Elkapták

December 1-én ismételten megjelent a férfi, azonban ekkor már egy szabadidejét töltő rendőr – akit közben értesített az idős bácsi – tetten érte és szolgálatban lévő kollégái kiérkezéséig visszatartotta – írja a rendőrség.

A címlapképünk a rendőrség felvétele.