Női ruhában, szalmakalappal a fején, 5 millió forinttal menekült el az a bankrabló, aki hétfőn kirabolta a Kolozsvár utcai pénzintézetet.

Így történt

Hétfőn fegyverrel, vagy annak látszó tárggyal (ez a hivatalos rendőrségi megfogalmazás) fenyegetve követelt pénzt ismeretlen tettes egy pénzintézetben a XV. kerületében. Erről az elsők között számolt be a BudaPestkornyeke.hu.

Tudta, hogy mennyi lehet a zsákmány

Lövés nem dördült, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak. A Blikk információi szerint a rabló kitervelhette a bűntettet, ugyanis minden hónapban 10-én nagyobb összeg van a bankban, amelyért aznap mennek a vállalkozók.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Női ruha

Az Origo információi szerint ráadásul a férfi női ruhát viselt a menekülés közben: a szalmakalap mellett egy szoknyát is felkapott magára.

Legalább fél órát volt a bankban

A rendőrség közleménye, amely szerint a rabló hétfőn öt óra körül ment be a bankba, a szemtanúk szerint azonban arra lehet következtetni, hogy 30-40 percet tölthetett a bankban. Szakértők szerint itthoni viszonylatban rekord lehet, ugyanis egy átlagos rablás 90-120 másodpercig tart.

Senki nem látott semmit

A kormánypárti újság ezt az alapján számolta ki, hogy újságírója beszélt a bank túloldalán lévő üzletben dolgozó nővel, aki nagyjából 6 óra előtt 20 perccel indult el haza, de ő sem tapasztalt semmi különöset. A rendőrök szerint viszont 5-kor ment be a férfi a bankba.

A rabló útvonala

Mindenesetre a lap arról is ír, hogy a rabló, ahogy kilépett a bankból, jobbra fordult a Kolozsvár utcán, majd az első sarkon ismét, így a Szent Korona utcán át menekült el.

Korábban is kirabolták

Nem ez az első eset itt a környéken, ezt a bankot már korábban is kiraboltak, de annak már vagy 10 éve. Viszont a múlt héten kirabolták a közeli zöldségest. Itt mindig történik valami – magyarázta egy a környéken dolgozó nő.

Sok kamera láthatta

Habár a rendőrség még nem fogta el a tettest, a környéken dolgozók szerint biztosan nyomára akadnak, ugyanis rengeteg kamera található az eset helyszínein.

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán