Galambos Lajos leleplezett egy bűnbandát, amelynek tagjai 200 millió forintot kértek tőle annak érdekében, hogy enyhe ítéletet kapjon az ellene folyó eljárásban.

Rájöttek

Ripost fejtette meg a Központi Nyomozó Főügyészség tegnap kiadott közleményét arról, hogy letartoztattak egy ügyvédet és két társát, akik ellen befolyással való üzérkedés miatt nyomoznak.

200 millió

A gyanú szerint júniusban személyes találkozóra hívtak egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személyt, akinek 200 millió forintért cserébe azt ígérték, a főügyészhez kötődő szoros kapcsolatuk révén elintézik, hogy kedvező ítélet szülessen az eljárásban. Erről mi is beszámoltunk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lagzi Lajcsi

A bulvárlap megtudta, hogy a megkeresett személy Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi, aki ellen hét éve folyik eljárás közműlopás gyanújával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A hatósághoz fordultak

A zenész ügyvédje megerősítette, hogy valóban ügyfele az, aki segített kézre keríteni az elkövetőket, ő ugyanis fizetés helyett a nyomozóhatóságokhoz fordult az ügyben.

Az esetről részletesen a BudaPestkornyeke.hu is beszámolt

A vállalkozó arra hivatkozott, hogy a legfőbb ügyész elintézi az ügyet, majd a férfi jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész “jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt állóknak nem kell börtönbe vonulnia.

Az ügy részletes háttere

Lagzi Lajcsi ügye

A vád szerint Galambos Lajos évtizedeken át lopta az áramot, a vizet és a gázt otthonában, egy általa üzemeltetett tatai lakóparkban és érdi vendégházában is. Az elsőrendű vádlott Lagzi Lajcsi mellett a vádlottak között van a zenész felesége, valamint az illegális bekötéseket végző szakemberek is.

Ítéletet hirdetnek

Lagzi Lajcsi áramlopási ügyében szeptember 14-én várható ítélet, miután a bíró elnapolta a jövő hétre kitűzött utolsó tárgyalási napot. A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.