Megrázó családi tragédia történt csütörtökön a déli órákban a 6-os számú főúton. Egy 49 éves asszony és 9 éves fia vesztette életét, Dunaföldvár térségében, amikor egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. Az utat teljes szélességében lezárták.

Ketten életüket vesztették

A Kékvillogó.hu adott hírt arról csütörtökön délután, hogy baleset történt augusztus 31-én 12 óra 40 perc körüli időben a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében. A 84-es kilométerszelvényben egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. A balesetben két személy a helyszínen elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljes lezárás

A főút teljes szélességében lezárva, kerülni délről a 6228-as mellékúton az M6- autópályára felhajtva, valamint északról az M8 csomópontnál a pályára felhajtva lehet – tájékoztatott a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Anya és fia halt meg

A helyszínről származó információk szerint Információnk szerint egy 49 éves dunaföldvári nő és 9 éves kisfia hunytak el a balesetben. A személyautó Dunaföldvár felől tartott Dunaújváros irányába, amikor eddig tisztázatlan okok miatt a 84-es kilométernél áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött a vele szembe érkező sódert szállító teherautóval.

Maga alá gyűrte

Mindkét jármű az útmenti kukoricásba sodródott. A kamion teljesen maga alá gyűrte a személyautót. A balesetben könnyebben megsérült a kamiont vezető szalkszentmártoni férfi is – írja a baon.hu

Műszaki mentés a helyszínen

Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint műszaki mentés céljából a dunaújvárosi, a paksi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre.

Biztosítják a helyszínt

A kaviccsal megrakott kamiont áramtalanították a tűzoltók, valamint az üzemanyag szivárgása miatt egy vízsugárral és egy porral oltóval biztosítják a helyszínt.

Rosszul lett a sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy csütörtökön kora délután a zuglói Hungária körúton, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró felől a Thököly út irányába autózott Skoda Fabia kombijával egy 84 éves férfi. Belülről kifelé számítva a harmadik sávban haladt, már az Erzsébet királyné útjánál lévő jelzőlámpás csomóponthoz közeledett, amikor hirtelen rosszul lett. 

Beszáguldott a parkolóba

Ezt követően autójával nekiütközött az előtte haladó Volkswagen Golf jobb hátuljának, majd a külső sávba sodródott. Áthajtott a csomóponton, majd egy acél villanyoszlopot nem sokkal elkerülve a járdára, onnét pedig egyenesen beszáguldott a Groupama Biztosító irodaháza előtti parkolóba.

Ripityára törte az Opel hátulját

Nagy szerencse, hogy az irányítás alól kikerült Skoda szinte minden ott parkoló autó mögött elhaladt, csak a legutolsó parkolóhelyen, közvetlenül az épületbe vezető lépcső mellett álló Opel Astra hátulját törte ripityára. A Fabia még ekkor sem állt meg, a parkoló bal oldalára sodródott, ahol letarolt kilenc darab zöld terelőoszlopot, míg végül a tizedik megfogta az elszabadult autót.

Megpróbálták újraéleszteni

Az idős úr ekkor már nem mutatott életjeleket, szemtanúk és az irodaházban dolgozók szaladtak oda, majd megpróbálták újraéleszteni. A mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek, ők folytatták a küzdelmet, a defibrillátort is bevetették, de körülbelül egy óra elteltével be kellett látniuk, hogy sajnos hiábavalók az erőfeszítéseik, az idős férfi életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció