Rejtélyes körülmények között tűnt el egy középkorú férfi, aki a múlt pénteken azután vált kámforrá, hogy néhány nappal előtte kisétált a végrehajtótól. Párja kétségbeesetten keresi Józsefet, és még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy bűncselekmény áldozata lett a társa.

Ideges és szomorú volt

„Nagyon feszült volt, hogy miért hívhatták a végrehajtói irodába, ahonnan roppant idegesen és szomorúan távozott. Ennek ellenére nekem azt jelezte, hogy aznap befizette a tartozása egy részét, s bár még egy részletet törlesztenie kell, utána „békén hagyják végre” – mondta a férfi párja, Hajnalka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon szerették egymást

A kapcsolatuk friss volt, de nagyon szerették egymást. Az interneten ismerkedtek meg, fél éve voltak egy pár, és Hajnalka mindössze egy hónapja költözött oda a férfihez annak hatvani albérletébe. A 48 éves József említette neki a tartozásait, de arról nem beszélt, hogy milyen és mekkora adóssága van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Végtelenül kiábrándultnak tűnt

„A nagy értékű dolgait, az autóját és a motorját néhány hete eladta. Végtelenül kiábrándultnak tűnt az elmúlt időszakban. Olyanokat írt nekem, hogy ennyi az élete, szeret, de nem bírja már tovább” – fogalmazott a nő a Blikknek.

Az utolsó telefonhívás

A múlt pénteken az asszony reggel elment otthonról, fél óra múlva pedig zavartan hívta a párja, hogy mennie kell a kollégájával Budapestre dolgozni. Hamarosan kiderült, hogy ez hazugság: a burkolóként dolgozó férfi a munkásruháját otthon hagyta, a telefonját pedig nem vette fel többé.

Postaládába tett telefon

A történet rejtélyes érdekessége, hogy József mobilját az eltűnése óta valaki betette a panelház postaládájába, amit Hajnalka hétfőn talált meg. A készülék korábban még biztosan nem volt ott. A nő azóta eljött a közös albérletből, képtelen volt ott maradni és jelenleg az édesanyjánál lakik.

Pénzért jöhetett az idegen

A nő elmondása szerint a múlt héten, a párja eltűnése előtt egy rejtélyes, baseballsapkát és napszemüveget viselő idegen csöngetett sokáig az ajtójuknál, akinek félelmében nem nyitott ajtót. Hajnalkában felmerült, hogy esetleg egy uzsorás járhatott náluk, aki a pénzt akarta behajtani.

„A legvalószínűbb, hogy öngyilkos lett”

„Sajnos, az a legvalószínűbb, hogy öngyilkos lett. Le is írta nekem korábban, hogy ennyi volt az élete, szeret, de nem bírja tovább pénz nélkül, bajban van” – árulta el Hajnalka.

Három gyermeke van

A lap információi szerint a férfi már több mint öt éve elvált a volt feleségétől, aki jelenleg Ausztriában él a három közös gyermekükkel. József a szomszédos országban is hatalmas tartozásokat halmozhatott fel. A nő bejelentést tett a rendőrségen, a férfi körözését elrendelték, de a Help Mentőkutyás Egyesület is segíti a nehéz helyzetben.

Nem logikus

A rendőrség kiderítette, a férfi a telefon cellainfói szerint az eltűnése napján Gyöngyösre ment, de nem világos, miért vitte volna vissza a készüléket a lakásuk postaládájába. A szakemberek most azon dolgoznak, hogy a telefonból kinyerjenek minden olyan adatok, ami alapján behatárolható, hogy a férfit pontosan merre keressék. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eltűnt férfi

Kiemelt kép: illusztráció.