Két százhalombattai szórakozóhelyre néztek rá közelebbről az érdi rendőrök. Az éjszakába nyúló ellenőrzésekbe a társhatóságok munkatársait is bevonták. Mindenkit igazoltattak és bírságot is kiszabtak a helyszínen.

Irány Százhalombatta!

Az augusztus 4-ei estén gyülekeztek az akció előtti utolsó eligazításra a résztvevők az Érdi Rendőrkapitányság épületében. A Pest Vármegyei Kormányhivatal, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának 2 munkatársa, valamint 13 rendőr, illetve egy kutyás kolléga nem sokkal később Százhalombatta felé vette az irányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenkit igazoltattak

Az első állomáson a rendőrök mindenkit igazoltattak, jogsértést nem tapasztaltak, a társszervek viszont annál inkább. A NAV-os kollégák a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos szabályok megsértése miatt vettek fel jegyzőkönyvet, a katasztrófavédelem munkatársai pedig több tűzvédelmi hiányosságot tártak fel, melyek kijavítására a szükséges intézkedéseket megteszik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Be nem jelentett pultosok

A másik szórakozóhelyen több tucat jelenlévőt ellenőriztek a rendőrök, jogsértést nem tapasztaltak. A munkaügyi munkatársak azonban közel 240 ezer forintos bírságot szabtak ki, mivel a pultosokat nem jelentették be, egyikük pedig fiatalkorú volt. Ráadásul a NAV munkatársai a próbavásárláskor nem kaptak nyugtát.

Hiányosságok

A katasztrófavédelem munkatársai itt is több hiányosságot tártak fel, megszüntetésükre ez esetben is intézkedtek – írta a police.hu.

Jön a folytatás

Az ellenőrzések rendőri része „nullás” lett ugyan, az Érdi Rendőrkapitányság a jövőben is szervez hasonló akciókat, amelyekben a társhatóságok munkatársai is partnerek. A cél az, hogy mindenki biztonságos és bűnmentes körülmények között tudjon szórakozni.

Az akció pillanatai

Forrás: police.hu

Ellenőrzések

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy javában tart a Nébih által koordinált nyári szezonális ellenőrzés-sorozat is, amelynek célterületei között a Balaton környéki vendéglátóhelyek is megtalálhatók. 

Higiénia

A vizsgálatok fókuszába – az éttermek ellenőrzésére jellemzően – a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomonkövethetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. Kiemelték, hogy az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Példaként említették, hogy több helyen a szakosított tárolást nem az előírásoknak megfelelőn oldották meg, előfordult továbbá, hogy a padló, a fal és a mennyezet, valamint a berendezési tárgyak, eszközök állapota volt kifogásolható.

Hiányzó alkalmassági

Visszatérő hibaként jelezték, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont nem végezhető vendéglátó tevékenység. A szabálysértések között említették, hogy nem nyomon követhető (ismeretlen eredetű), valamint lejárt minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejű élelmiszereket tároltak az egységekben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív