Édesanyja ölében utazott az a fél éves gyermek, aki abban az autóban ült, amely Szárligetnél ütközött egy másik járművel. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a csecsemő a szélvédőnek csapódott.

Baleset Szárligetnél

Két személyautó karambolozott Tatabánya határában, az 1-es főút szárligeti elágazásánál január 8-án, hétfőn nem sokkal 18 óra előtt. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést – írta a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Édesanyja ölében ült

Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét kocsiban kinyíltak a légzsákok. A családanya az anyósülésen ült, a fél éves kisbabáját az ölében fogta, de nem voltak bekötve. A féléves kislány a balesetben a szélvédőnek csapódott. A gyermeken már a kiérkező mentők sem tudtak segíteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meghalt a gyerek

„Több mentőegységet, köztük gyermekmentőt is riasztottunk a helyszínre, de sajnos a csecsemő életét hosszas újraélesztéssel sem sikerült megmenteni. Egy férfi fej-, illetve végtag-, egy nő pedig fej- és nyaksérülést szenvedett. Őket ellátás után kórházba vittük” – mondta Győrfi Pál a Tényeknek.

Egy mentőautó miatt ütközött

Az információk szerint a kocsi, amelyben a csecsemő tartózkodott, egy szirénázó mentő miatt húzódott le a kanyarodó sávba, ott csapódott nekik a szembejövő autó. A lehúzódó autó sofőrje tatabányai, a gyermek édesanyja csépi lakos. Mindketten megsérültek az ütközésben.

Mindenkit sokkolt a tragédia

A helyieket sokkolták a történtek. „Az nagy tragédia, ha egy család. Mi idősek vagyunk, betegek vagyunk, elfogadjuk, de amikor egy gyereket ér baleset az tragédia. Mindenkinek” – mondta egy helyi lakos.

Figyelmeztet a rendőrség

Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy melyik sofőr hibázhatott. A hatóságok viszont felhívták a figyelmet arra, hogy gyereket és csecsemőt semmilyen körülmények között nem szabad ölben szállítani az autóban.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: TV2