Az üzletláncok arról tájékoztattak, hogy egy-egy bizonyos náluk kapható tojás árusítását megszüntetik, mert arról kiderült, hogy egészségkárosító hatású.

A Lidl és az Auchan híreit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján közölte. A tájékoztatása szerint a visszahívás kizárólag a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott, június 26. és július 24. között előállított tojásokat érinti.

Az üzletlánc  honlapján arról is beszámol, hogy az Aranykorona Zrt. a 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét hívja vissza, amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító a HU-06-TCS-001, illetve minőségmegőrzési időként a július 27., az augusztus 1., 7., valamint 14. szerepel.

A terméket regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el.

A Lidl kéri a vásárlókat, amennyiben vásároltak a termékből, azt ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

Az Auchan pedig azt közölte, hogy az általa 10, illetve 30 napos kiszerelésben forgalmazott Auchan Nívó tojás minősége nem megfelelő, ezért a honlapján megadott minőségmegőrzési idővel ellátott tojásokat biztonsági okokból visszahívja.

Kiemelt kép: illuszráció – Forrás: nébih