Olyan súlyosan bántalmaztak egy csecsemőt, hogy a szombathelyi kórházban el sem tudják látni, emiatt egy másik, magasabb ellátást nyújtó intézménybe szállították. A kisbaba a múlt héten került kórházba. A rendőrség vizsgálja az esetet. Nemrég fegyházra ítéltek egy házaspárt, miután Csepregen, éheztették és bántalmazták gyermeküket, a kisfiú meghalt.

Súlyosan bántalmazták

Egy súlyosan bántalmazott csecsemőt ápoltak a szombathelyi Markusovszky-kórházban. A néhány hetes gyermek az elmúlt héten került a kórházba. A történtekkel kapcsolatban a vaol.hu megkereste a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették információinkat. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A rendőrség vizsgálja az esetet

A rendőrség azt írta, „az esetet a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt nem állt módjukban adni”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már nem Szombathelyen ápolják

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház azt közölte, az érintett csecsemőt intézményük szakemberei a felvételt követően ellátták. Ápolását jelenleg már nem a szombathelyi kórház látja el, tekintettel arra, hogy állapota indokolttá tette további hatóságok és egészségügyi intézmények bevonását.

Másik kórházba vitték

Ez azt jelenti, hogy a csecsemő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szombathelyi kórház nem tudja ellátni és egy magasabb szintű ellátást biztosító intézménybe kellett átszállítani.

Csepregi eset

Nemrég írtunk arról, hogy borzasztó részletek derültek ki a csepregi kisfiú halála kapcsán. A szülők halálra éheztették a 2 éves gyermeküket. A kis Máté többször legurult az ágyról, majd anyja nem tette vissza, hanem inkább arrébb rúgta. A gyermek végül gennyes tüdőgyulladásban halt meg, szülei tudták, hogy beteg, mégsem vitték orvoshoz.

A 6. gyermekét várta

A házaspár egy Vas vármegyei városban, Csepregen élt öt gyermekével, az anya a hatodikkal volt várandós. A szülők elhanyagolták gyermekeik gondozását. Éjszakára a gyerekeket, akik közül a legidősebb ötéves volt, egy szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, széklettel szennyezett szobába zárták. 

A földön aludt a gyerek

A 2019 augusztusban született fiuk testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, gyakran az ágyról leesve az éjszakát ruhátlanul a padlón töltötte. A szülők bántalmazták, előfordult, hogy az anya belerúgott a földön fekvő kisfiúba.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Nem etették a gyereket

A gyermek szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni nem tudott, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották megfelelő táplálását. A kisfiú gyakorlatilag elsorvadt, és mindössze nyolc kiló volt, amikor meghalt. A már ülni nem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, azonban szülei nem vitték orvoshoz. Ennek következtében néhány nap múlva, 2022. február 7-ről 8-ra virradóra meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt vették észre.

Elítélték a szülőket

A Szombathelyi Törvényszék különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a csepregi haláleset után