Orosz rulett közben otthon fejbe lőtte magát egy nagyatádi fiú. A  játék egy internetes chatszobában zajlott, és a fiatal édesanyja fedezte fel, mi történt, amikor benyitott gyermeke szobájába. A fiú apja vadász, a fegyverhez feltehetően így jutott hozzá.

Orosz rulettet játszott

A közelmúltban életét vesztette egy középiskolás fiú, aki Barcson egy szakiskolában tanult. A KSZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma közösségi oldala napok óta egy elsötétített megemlékezést tartalmaz róla. A városban a szóbeszéd és az internetes kommentek arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű fiú orosz rulett játék közben otthon fejbe lőtte magát.

Az anyja talált rá

A játék egy internetes chatszobában zajlott, és a szobába benyitó édesanya fedezte fel, hogy mi történt. A március utolsó napjaiban történt borzalmas tragédia azóta felkavarta mindkét kisváros életét.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fegyvereket tart otthon az édesapa

A barcsi diák édesapja vadász. Engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak, de azt megvizsgálják, hogy a kamasz fiú hogyan kaparinthatta meg a fegyverszekrény kulcsát. 

A rendőrség vizsgálja az esetet

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írja, a haláleset körülményeit a nagyatádi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A rendőrséghez is érkeztek hasonló információk az orosz rulett játékról.

Orosz rulett

Az orosz rulett egy szerencsejáték, amelynek lényege, hogy egy hatlövetű forgótáras pisztolyba egyetlen töltényt tesz az ember, megforgatja a tárat, fejéhez emeli a fegyvert és lő egyet. Ha a töltény a megfelelő pozícióba kerül, a játék halált is okozhat. Arra, hogy a töltény elhagyja a tárat, az esély 1 a 6-hoz. A névben az orosz szó a játék származási helyére utal, a rulett szó pedig a kockázat vállalására és a fegyveren található tár forgására utal.

Elméletek az orosz rulettről

A játék pontos kialakulása ismeretlen, több elmélet létezik. Egyik elmélet szerint az orosz rulett a 19. századi börtönökben alakult ki, mikor a börtönőrök a rabokat játékra kényszerítették. A második elmélet szerint egy trükkről van szó, a harmadik elmélet pedig az 1877/1878-as orosz–török háborút tartja a játék kialakulása dátumának.     A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció