Börtönbüntetésre ítélt két férfit hamis eurókkal kereskedés miatt. 300 millió forintnyi hamis bankjeggyel próbáltak üzletelni.

5 és 6 év

Különösen nagy értéket meghaladó értékre folytatólagosan és bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás, valamint nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette miatt az egyik férfit 6 év, társát 5 év börtönbüntetésre ítélték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vagyonelkobzás is

A bíróság több mint 3 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt a másodrendű vádlottal szemben – közölte a Fővárosi Törvényszék.

300 millió volt a tét

Az ítélet szerint a vádlottak ismeretlen körülmények között több mint 300 millió forint értékű hamis euróbankjegyet szereztek meg, amelyből valódiként több sértettnek is értékesítettek, ezzel jelentős anyagi kárt okozva nekik.

Még 3000

A két férfi emellett 300 forintos árfolyamon váltott át 900 ezer forintot az egyik sértettnek azzal a céllal, hogy később hamis eurót is értékesíthessenek neki.

Átverés volt ez is

Az újabb átváltástól azonban a sértett elzárkózott, így az átadott háromezer euró visszaváltására kérte meg őket. A sértett átadta a pénzt a másodrendű vádlottnak, aki azt állította, hogy a bankban visszaváltja a valutát és abból kifizeti a 900 ezer forintot, de a pénzt megtartotta.

Milliárdos fogás áprilisban is

A budapesti rendprség pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki az elmúlt két évben összesen több mint egymilliárd forintnak megfelelő USA dollárt és eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül – írtuk meg áprilisban.

Megtévesztőek

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények alapján a bankjegy utánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban az azokat nem ismerők számára megtévesztőek lehetnek.

Házkutatás

A fővárosi nyomozók április 5-én a 46 éves F. György lakóhelyén kutatást tartottak, amely során több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű USA dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

Kamu milliárdos

A „milliárdost” a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. György a gyanúsítás ténye ellen panasszal élt, ám érdemi vallomást nem tett. Az eljárás során szabadlábon védekezik.

Címlapfotónk illusztráció