Két szajlai fiatalembert az egy napon belül kétszer is bevittel a mentők az egri kórházba. Másodjára rátámadtak az ott dolozókra. Bíróság elé állítják őket.

Már délelőtt bódultak voltak

A vádirat szerint 2020. június 3-án először délelőtt szorult orvosi ellátásra a két vádlott, akiket kábító hatású anyag okozta rosszullét miatt kellett röviden kezelni az egri Markhot Ferenc Kórházban.

Elengedték őket

Ezt követően elbocsájtották őket, ám délután ismét a sürgősségi osztályra szállíta mindkettőjüket a mentő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szökés

Ekkor az újabb vizsgálatokig az elkülönítő helyiségben helyezték el a két testvért, de ők megpróbálták elszökni. A kórház biztonsági őre ezt meg akarta akadályozni, mire a fiatalabb férfi ököllel megütötte, bátyja pedig a hátára ugorva bántalmazta a férfit.

Marad még drog

Később az egyik dolgozó észrevette, hogy a fiatalabb férfi a zoknijában rejtegeti a még megmaradt kábító hatású anyagot, amit elkért tőle.

Ismét dulakodás

Ahogy azonban átvette azt, az idősebb férfi rátámadt, megpróbálta kicsavarni a kezéből a kis csomagot, melyet mindaddig nem engedett el, amíg egy ápoló le nem fújta fertőtlenítő szerrel.

Jöttek a rendőrök

A történtek után az elkülönítőben elhelyezett páros a rendőrjárőr kiérkezéséig még folyamatosan rugdosták az ajtót és a falakat.

Közfeladatot ellátó személyre támadtak

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett garázdaság vétségével vádolja a testvéreket, akik egyike ellen könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt.

Az egyikőjük börtönt kaphat

Vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, testvérével szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a pártfogó felügyeletének elrendelése mellett.

Címlapfotó az ügyészség felvétele.