Szerdán a késő délelőtti órákban súlyos baleset történt Újbudán, a Bartók Béla úton a Tétényi köznél. Villamos és teherautó ütközött

Szemétszállító ütközött villamossal

Egy Mercedes Arocs szemétszállító teherautó a Tétényi út felé haladt, amikor a sofőr úgy döntött, hogy a Tétényi köznél visszafordul a másik irányba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem jól manőverezett a sofőr

Jelzőtábla ezt nem tiltja, mivel a szemben lévő oldalon van egy benzinkút is, viszont a manőver előtt nem ártott volna belenézni a visszapillantó tükörbe is. Ugyanis a kukásautóval párhuzamosan érkezett a menetrend szerint közlekedő 49-es jelzésű villamos, amelynek fiatal nő vezetője már nem tudott fékezni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeütköztek

A villamos a teherautó oldalába hajtott, majd métereken át egymás mellett sodródtak, mire a szerelvény meg tudott állni.

Emberek feküdtek az aszfalton

A kukásautó fellépőin tartózkodó két alkalmazott lezuhant és megsérült, egyikük nem bírt mozogni, ezért a teherautó mögött az úttesten, másikuk pedig a jobb oldali füves területen fekve várta a mentőket. Az útra zuhant férfi sérült meg súlyosan, neki eltört az egyik lába, a másik dolgozó csak könnyebben sérült.

A villamoson is elestek néhányan

A villamos fedélzetén tartózkodó utasok közül is elestek néhányan, egy kismamát és egy másik utast megfigyelésre szintén kórházba szállítottak. A két jármű sofőrje nem sérült meg a karambolban.

A tűzoltók is a helyszínen voltak

A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak és segítettek a műszaki mentésben. A baleset miatt több órára lezárták a Bartók Béla utat befelé a Tétényi út előtt, a forgalmat a Tétényi közbe terelték.

A villamos közlekedést lezárták

A 19-es és a 49-es villamos helyett a Móricz Zsigmond körtér és Kelenföld vasútállomás között pótlóbusszal lehetett utazni, de a pótlóbusz is terelve közlekedett a Móricz Zsigmond körtér felé, nem érintette a Csóka utca (Karinthy Színház) és a Karolina út megállót.

Súlyos sérültje is volt az ütközésnek

A villamos és a szemétszállító is összetört

Mentő és tűzoltó is rohant a helyszínre

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Kékvillogó.hu