Villamos és autó karambolozott a XIV. kerületben. Egy ideig baleset miatt nem járt a villamos a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között – közölte a BKK szerdán Facebook-oldalán.

Nem tudták elmozdítani az autót

Villamos és autó karambolozott a XIV. kerületben, a Nagy Lajos király útja és a Tihamér utca kereszteződésében. A személyautó nem mozdítható, így akadályozza a forgalmat, torlódásra kell számítani – írta a katasztrófavédelem honlapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Buszok jártak

A BKK közölte, hogy a baleset miatt a 3-as és a 62A villamos helyett az Örs vezér tere és a Bosnyák tér között a 32-es autóbusszal lehet utazni – írta az MTI.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lassított, majd megállt az előtte haladó

Szombat este a főváros 8. kerületében, a Népszínház utcában egy Mercedes igyekezett a Blaha Lujza tér irányába. Az autót vezető fiatal férfi a Nagyfuvaros utcát éppen elhagyta, amikor az előtte haladó autó valamiért lassított, majd megállt.

A ház falának csapódott

A Mercedes vélhetően a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett, mert amikor a sofőr balra elkapta a kormányt, az autó a villamossínen megcsúszott, a szembejövő oldalra sodródott, majd felugratott a villamosmegállóba, kidöntött néhány zöld terelőoszlopot, éppen, hogy elkerülte a tűzcsapot, végül a Népszínház utca és Auróra utca sarkán álló ház falának csapódott.

Kórházba vittek egy gyalogost

Az egyik elrepülő terelőoszlop lábon talált egy gyalogost. Könnyebben megsérült, kórházba szállították. A sofőr nem sérült, és nagy szerencse, hogy a megállóban és a járdán sem ütött el senkit.

A Kőbányai úton történt baleset

Összeütközött egy villamos és egy személyautó Budapesten, a Kőbányai úton péntek kora délután – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. 

Tűzoltók is a helyszínen voltak

A VIII. kerületben történt baleset műszaki mentését a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a közlekedési káosz ettől függetlenül óriási.

A 28-as és a 28A villamosok nem közlekednek

A Budapesti Közlekedési Központ a BKK Info közösségi oldalán azt írta, hogy az Eiffel műhelyháznál történt baleset miatt a Kőbányai út 21. és Kőbánya alsó vasútállomás között nem közlekedik a 28-as és a 28A villamos, a kieső szakaszon a 9-es autóbusszal lehet utazni.

A környék amúgy is baleseti gócpont

Március elején a budapestkornyeke.hu is megírta, hogy szintén egy pénteki napon, egy ittas BMW-s az Állomás utcánál nagy erővel a korlátnak ütközött.

Tönkrement a többmilliós autó

A korlátok behajoltak a villamospályára, így pár percig a villamosok sem jártak, de a sofőrnek így is szerencséje volt, hogy az ütközés pillanatában nem állt szerelvény a megállóban. A BMW vezetője nem sérült meg a becsapódáskor, de a gépjárműnek kitört az első kereke.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/BKK