Vádat emeltek, de aztán csak pénzbüntetésre ítélték azt a sofőrt, aki elsodort, majd aztán cserben hagyott egy fiatal fiút Jászladányban

„Úgy látom, nincs neked semmi bajod!”

A borsonline cikke szerint ezekkel a szavakkal hagyta ott egy 40 éves, jászladányi sofőr az áldozatát, akit elsodort, majd inkább a visszapillantójának az állapota érdekelte jobban, mint a sérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzbüntetést kapott

Pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a 40 éves jászladányi férfit, aki két évvel ezelőtt elsodort, majd segítségnyújtás nélkül sorsára hagyott egy vérző, bordatörött tinit az egyik jászsági mellékúton. A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a 300 ezres büntetést kapó férfit egy évre eltiltották a vezetéstől is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A 16 éves fiú szabályosan kerékpározott

Az ominózus napon a férfi reggel hét előtt Jászladány lakott területén kívül kezdte megelőzni a biciklijével szabályosan közlekedő 16 éves fiút, de nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta.

Bár a fiú felállt

A biciklijével eleső fiú felállt. A sofőr visszatolatott, kiszállt az autóból, megnézte a visszapillantótükrét, majd a fiúhoz fordult.

A fiatalember nem volt jól

Nem kérdezett semmit, csak azt mondta „Úgy látom, nincs neked semmi bajod!”, majd visszaült a kocsijába és elhajtott, holott már ránézésre látszott, hogy ez nincs így: a fiú válla, felkarja, könyöke, csuklója és keze is megzúzódott, a térdén nyílt seb keletkezett és többszörös bordatörést szenvedett.

300 000 ezer forint

A vádlott beismerte és megbánta a tettét, a bíróság pedig 300 ezres pénzbüntetésre ítélte közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt azzal, hogy egy évig nem vezethet.

Fellebbeztek

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, de a sofőr és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék helybenhagyta az ítéletet.

Egy nappal korábban is majdnem tragédia történt

Ahogy azt a Kékvillogó.hu is megírta, óriási hibát követett el egy kerékpáros Budapesten, a Szentendrei úton és még neki állt feljebb. Ráadásul nem egyedül ült a kerékpáron, hanem gyermeke is ott volt vele. Egy személygépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette a hátborzongató felvételt.

Kiment az autósok elé

Nem sokon múlott a minap egy baleset a 3. kerületben, a Szentendrei úton. A videón jól látszik, hogy a piros lámpánál álló autók zöldet kapnak, ami után egy – a Szentendrei úttal párhuzamosan közlekedő – kerékpáros úgy gondolta, hogy a gyalogátkelőre felhajtva – a kerékpárról nem leszállva – átteker az út túloldalára, keresztbe, a zöld jelzést kapó, 3 sávnyi autós előtt!

Észrevette a Toyotás

A bpiautosok.hu által közzétett videón jól látszik, hogy a belső sávban elinduló Toyota szerencsére időben észrevette a kerékpárost, és meg tudott állni.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu