Drámai videót tett közzé a MÁV a Facebookon, amelyen az látható, hogy egy teherautó megpróbál áttolatni egy vasúti átjárón, majd leszakítja a csapórudat. A felvétel végén az is látható, hogy vagy a teherautó vezetője vagy egy másik férfi odaszalad az átjáróra esett csapórúdért, és félredobja, nehogy valaki ráhajtson.

Át akart tolatni az átjárón

Vérfagyasztó videót tett közzé a MÁV a Facebookon, amelyen az látható, hogy egy teherautó megpróbál áttolatni egy vasúti átjárón, majd leszakítja a csapórudat. Azt csak találgatni lehet, vajon mi volt a sofőr elképzelése ezzel a manőverrel.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eldobták a csapórudat

A videó végén látható, hogy vagy a teherautó vezetője vagy egy másik férfi odaszalad az átjáróra esett csapórúdért, és félredobja, nehogy valaki ráhajtson. Meg nem erősített információk szerint az eset a Tolna megyei Kurdon történt, ahol már nem először fordult elő hasonló gikszer egy teherautóval.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videón a sokkoló gázolás

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy májusban sokkoló gázolásról tett közzé videót a MÁV: métereket repült a figyelmetlen gyalogos Óbudán. A videón látható, ahogy egy vonat az egyik óbudai állomáson elüt egy nőt, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet.

Nem volt elég körültekintő

A MÁV által megosztott videón az látható, ahogy a nő – miközben feltehetően azt a vonatot kereste, amivel utazni akart – nem volt elég körültekintő. Először átkelt egy vasúti sínen, majd láthatóan meggondolta magát, visszafordult, ám nem vette észre, hogy éppen egy vonat érkezik, ami hatalmas sebességgel oldalról el is találta.

Zúzódásokkal megúszta

A felvételen látható eset Óbudán történt, az érintett nő az esés következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. A MÁV az ügyben vizsgálatot indított, amely még folyamatban van.

Mindig nézz körül!

„Ő túlélte… szerencséje volt… Amint a motorvonat vezetője meglátta a gyalogost, azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!” – írta a sokkoló képsorok mellé a MÁV.

Nem hallotta a hangjelzést

A fiatal nő zenét hallgatott, így nagy valószínűséggel nem hallotta a vonat hangjelzését. Egy biztos: ez a második születésnapja volt.

A lábát fájlalta

„A szemből érkező vonattal érkeztem és leszállásra készültem kollégámmal. Hosszú kürt hang és vészfékezés a másik vágányon. (Itt már sejtettük, hogy baj van. Elsőként értünk oda a kislányhoz remegő kézzel és lábbal, de óriási öröm ért, hogy szinte sértetlenül megúszta ezt az eseményt, igaz a lábát fájlalta” – írta egy szemtanú a MÁV Facebook-oldalán.

Megnyugtatták a mozdonyvezetőt

„Én elé siettem, hogy őt is megnyugtassam a lehető leghamarabb, hisz ekkor még nem tudhatta mi is van a sérülttel. Csak azért írtam le az eseményt, mert nagyon sok negatív kommentet olvasok. Adjunk hálát az Istennek, szerencsének, bárkinek, hogy nem lett tragédia. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook/MÁV