A hetedikes Dávid szíve minden előzmény nélkül állt meg május 9-én, testnevelés óra közben. A kisfiút mentőhelikopter szállította kórházba Salgótarjánból Budapestre és azóta is ott fekszik. A napokban megtörtént a várva várt áttörés: a gyermek újra megszólalt, a balesete óta először.

Megállt a szíve a tornaórán

A Kékvillogó.hu írt arról a 7. osztályos diákról, akinek a szíve minden előzmény nélkül megállt tornaóra közben. A salgótarjáni Dávidot azonnal kórházba szállították mentőhelikopterrel és azóta is az intézményben kezelik. Bár azóta sem tudni, miért állt meg a szíve, oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást állapítottak meg a gyermeknél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem igazán bíznak a felépülésében

A kisfiú édesanyja a baleset óta a napjait gyermeke mellett tölti a kórházban, sokan kérdezik tőle, hogy mivel tudnának segíteni, de ő leginkább csak fohászra biztatja őket, mert Dávid felépülésében nem igazán bíznak az orvosok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Végre megszólalt!

Az édesanya most rendkívüli, örömteli hírekről tudott beszámolni, Dávid ugyanis végre megszólalt! Valóságos csodának tudható be, ami történt.

Jó a kedve

„Csütörtökön az első két szót kimondta Dávid. Igaz, hogy azt, hogy „fáj” és azt, hogy „nem”, de kimondta. Mi örültünk és jót nevetett ő is, nagyon jó kedvű egyébként! Mondtam neki, hogy nagyon szeretlek és mondta kétszer, hogy én is, pénteken pedig már reggel köszönt is, hogy szia” – idézte fel a történteket a gyermek anyukája a Ripostnak.

Megkapta a pacemakert

Nem csak szavak hagyják el a gyermek száját, de egyértelmű fejlődések is láthatók nála, sőt megkapta a pacemakert, hogy elkerüljön minden további szívproblémát. 

Rengeteg fejlesztés kell neki

„A műtét nagyon jól ment, egy nagyon szuper kórházban. Onnan már átkerültünk a rehabilitációs intézetbe, és elkezdtük a rehabot. Dávid nagyon ügyes és erős, igaz rengeteg fejlesztés kell neki és különböző terápia, de én úgy gondolom jó úton halad még, ha az út hosszú is” – fogalmazott Szandra.

Összefogtak értük

A család nagyon rossz anyagi körülmények között él, azonban úgy tűnik, mégsem kilátástalan a helyzet, ugyanis rengetegen összefogtak a Nógrád vármegyei megyeszékhelyen értük. Aki tudja, anyagilag támogatja őket, de Dávidnak szüksége van különféle orvosi és tisztálkodási dolgokra is, például kenőcsökre a felfekvés ellen. Ezeket egy salgótarjáni szépségszalonban gyűjtik a kisfiú számára.

Még Budapesten vannak

Több speciális eszközök és terápia is kell majd Dávidnak egy ideig. A gyermek jelenleg még Budapesten van, de hamarosan átkerül Miskolcra, ahol szintén rehabilitáció vár majd rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció