Sokkoló, hogy mire készült egy 16 éves fiú Győr-Moson-Sopron Vármegyében. A fiatal ugyanis elhatározta, kioltja az egyik osztálytársa életét, ehhez pedig már meg is kezdte az előkészületeket.

A nácizmus eszméi

A Főügészség most emelet vádat ellene, a tényéállás szerint a kamasz srác már hónapokkal azelőtt, hogy megfogalmazódott volna benne a konkrét gondolta azzal kapcsolatbna, hogy kioltja a diáktársa életét, különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Durva videók

Ezt követően aztán, 2022 decemberében vásárolt egy éles tárgyat, melynek mindkét oldalán horogkereszt volt látható. A fiú az ismerőseinek nagyon durva videókat is mutatott, melyeken válogatott módon oltják ki mások életét, ezek jellemzően az iszlám államhoz köthető felvételek voltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rasszista kijelentések

Ezekkel kapcsolatban a kamasz azt is kijelentette, hogy ugyanezt akarja megcsinálni ő is különböző származású emberekkel, olvasható az ügyészség közleményében.

Halállista

Ugyanezen időszakban készített egy „halállistát” iskolai mészárláshoz, melyen tanárai, osztálytársai, köztük azon osztálytársa neve szerepelt, akivel korábban konfliktusba került amiatt, mert megkérte a fiút arra, hogy mellőzze a rasszista kijelentéseket.

Sorozatgyilkos

A cselekménye előtti napon a fiú – miután osztályfőnöke egy sorozatgyilkosos történetről beszélt – kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő maga is az lesz.

Képeket, videókat akart csinálni

Mindezen előzményeket követően másnap, 2022 októberében egy internetes, nemzetközi, szélsőjobboldali, neonáci csatornán angol nyelven kijelentette, hogy másnap lesz a napja, amikor végez antirasszista osztálytársával, erről pedig azt ígérte képeket és videókat is megpróbál majd készíteni.

Évekre rács mögé kerülhet

A bűncselekmény megvalósítására nem került sor, a rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az elkövetőt. A vádlott terhére rótt bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Duplán szörnyű: levetette magát a tetőről egy nő a főváros 17. kerületében, órákig lógott a ház oldalfalán

Kiemelt kép: Illusztráció