A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves nő ellen, aki gyorshajtás miatt okozott súlyos sérülést egy másik nőnek.

Veszélyt jelző tábla

A vádirat szerint a nő 2023. január 20-án, délután, utasával autózott Magyargécen, Szécsény irányába. Az érintett útszakaszon a vádlott menetirányában kihelyezett veszélyt jelző táblával előjelzett bukkanó található, ami a látási viszonyokat korlátozta, ennek ellenére 47-52 km/h-s sebességgel közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hiába rántotta el a kormányt

A nő, amikor meglátta a bukkanó után a jobb oldalon parkoló gépkocsit, már hiába rántotta el a kormányt és hiába fékezett az esőtől nedves, csúszós útburkolatú aszfalton, a járműnek ütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elütött egy nőt

Az álló járműbe éppen két nő pakolt, egyikük el tudott ugrani a sodródó jármű elől, a másik azonban az autók közé szorult, és a balesetben mindkét lába eltörött.

Elkerülhető lett volna

A baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott az útviszonyoknak és az útburkolat csúszósságának megfelelő sebességgel közlekedik és nem alkalmaz egyidejűleg fékezést és elkormányzást.

Fotó a helyszínről:

Büntetlen előélet

Fentiekre tekintettel az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a büntetlen előéletű sofőrt, írja közleményében az ügyészség.

Pénzbüntetés

Az ügyészség egyébkén indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki vele szemben és kötelezze az eljárás során keletkezett közel 228.000 forint bűnügyi költség megfizettetésére. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Sokkoló: halállistát készített a 16 éves kamasz: így tervezte kioltani osztálytársa életét

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség