Csavarhúzóval fenyegetve rabolt ki egy 80 éves nénit, egy 16 fiú Budapesten tavaly év végén. A fiatallal szemben most emeltek vádat.

Az utcán szúrták ki

A vádirat szerint, az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa, 2022. december 31-én, délelőtt, a 7. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó nénire. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénz kért

Amikor a néni melléjük ért, a fiú pénzt kért, de az időskorú asszony közölte, hogy bankkártya van nála, majd továbbsétált, olvasható az ügyészség közleményében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Követni kezdte

A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán áthaladva, egy hirtelen mozdulattal ráfogott a nő táskájára és megpróbálta azt kiszakítani a kezéből. A néni erősen fogta a táskát, amelynek a pántja rá volt tekerve a karjára, ezért a fiú végül nem tudta megszerezni.

Csavarhúzóval fenyegette

Ekkor a fiatalkorú támadó egy csavarhúzót nyomott az asszony oldalához, majd benyúlt a táska elején lévő cipzáras zsebbe, és onnan kivette a néni 15.000 forint értékű mobiltelefonját, majd futásnak eredt. Társa ezalatt figyeléssel biztosította a rablást, majd a telefon megszerzését követően együtt elmenekültek. 

Más is van a rovásán

A fiú a rabláskor a csavarhúzót a néni táskájába ejtette, amit később ő meg is megtalált. A fiatalkorú fiú aztán 2023. január 2-án egy 7. kerületben parkoló nyitott autóból elvette a gépkocsi forgalmi engedélyét, amelyet a későbbiekben el akart adni. A fiút még aznap elfogták a rendőrök, a lopott okmányt pedig megtalálták.

Fiatalkorúak börtöne

Most a Budapesti 1. és 12. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalt felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a támadás:

Ez is érdekelhet:

Díler családokon ütött rajta a rendőrség, volt ahol az anyós vitte a hátán a bizniszt

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet