Egy nap alatt három dílert fogtak el a Fejér vármegyei rendőrök, de Kecskeméten is megbukott egy kábítószert terjesztő család.

Elfogták őket

A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 53 éves asszonnyal, 25 éves fiával, továbbá egy 38 éves balinkai férfival szemben. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Móri Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében, otthonukban fogták el a dílereket 2023. augusztus 30-án. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A környéken terítették

A nyomozás fényt derített rá, hogy a 25 éves móri férfi 2022 decemberétől idén május végéig rendszeresen vásárolt kábítószert a 38 éves balinkai ismerősétől, melyet 53 éves édesanyjával közös móri lakóhelyükön, valamint a környező településeken többeknek továbbértékesítettek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt náluk drog bőven

A gyanúsítottak otthonában megtartott kutatás során a rendőrök 4 és fél kilogramm amfetamint, 1 kilogramm marihuána növényi származékot, 88 gramm mennyiségű speed port, több mint 2000 darab kábítószergyanús tablettát, a kábítószer előállításához alkalmas berendezéseket és vegyi anyagokat, a tiltott szerek árusításához szükséges eszközöket, digitális mérleget, őrlőt és simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat, továbbá feltételezhetően a bűncselekményből származó mintegy kettőszázezer forintot foglaltak le.  

Őrizetbe vették őket

A rendőrök a két férfit 2023. augusztus 30-án délután – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, egyúttal kezdeményezték letartóztatásukat.

Bűnsegéd

Az 53 éves asszonnyal szemben – bűnsegédként – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A nyomozók a büntetőeljárás során vizsgálják, hogy a drogértékesítők milyen kiterjedt fogyasztói kört láthattak el.

Kecskeméten egy család árult

Kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt fogtak el egy családot a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2023. augusztus 29-én hajnalban Kecskeméten, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Kristály és marihuána

Egy asszony a gyanú szerint az elmúlt években többeknek adott el kristályt és marihuánát. Az üzletbe beszervezte a férjét, a fiát és a vejét is, akiket olyan feladatokkal bízott meg, mint az illegális szer beszerzése, szállítása, valamint a tartozások könyvelése és a bevételek tárolása.

Az anya

Az értékesítést elsősorban az édesanya végezte, de távollétében ezt is a rokonaira bízta. A család házában 28 tasak kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Ezeket a rendőrség lefoglalta és a hatóanyag-tartalmukat igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg.

Bűntársak

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói az 59 éves nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására, bűntársait – egy 25, 50 és 33 éves férfit – gyanúsítottként hallgatták ki, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció