Döbbenetes családi tragédia híre rázta meg vasárnap délelőtt Ajkát, ugyanis az 56 éves A. József egy éles eszközzel vette el apjától az életét, feltehetően az öröksége miatt. A férfi átment az apjához, majd elvágta a torkát, felgyújtotta a házát, majd a hátsó terasznál felakasztotta magát.

Tragédia történt

Az 56 éves A. József alig kétszáz méterre lakott édesapjától egy családi házban a feleségével és a négy gyermekükkel. A gyászoló család nem volt hajlandó nyilatkozni, de az áldozat unokaöccse azonban elárulta, hogy az idősebb A. József felesége már három éve meghalt, a férfi pedig kihagyta az örökségéből a három fiát. A házát az egyik lányunokájára hagyta – írja a Blikk.

Ajkán történt a családi tragédia

Bántotta az örökség

A gyászoló rokonok úgy tudják, hogy az örökség kellett volna a fiának is, aki a vagyon miatt vasárnap szörnyűséget követett el. Mint megírtuk, vasárnap délelőtt egy ajkai tűzesethez riasztották a tűzoltókat, de mint kiderült, az összeégett házban két holttestet találtak, a rendőrség pedig bűncselekmény miatt kezdett el nyomozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Megölte az apját

Az ajkai házban egyedül lakó idős férfit a fia ölhette meg, mégpedig úgy, hogy átment hozzá, és elmetszette a torkát. Az elhunyt apa unokaöccse szerint elképzelhető, hogy a férfi azért végzett az apjával, mert a pszichés betegségére kapott gyógyszereket nem szedte.

Bátyja segített volna

A. József egykori bányász bátyja azt mondta, hogy ha tudta volna, mire készül a testvére, biztos segített volna. Arról beszélt, hogy az apjával nem volt jó a viszonya, József sokszor be sem engedte magukhoz a saját apját. Ugyanakkor ezek a viták elsimultak, karácsonykor kibékültek és találkoztak is. 

Tényleg volt örökség

A testvér azt is elmondta, hogy valóban volt öröksége az apjuknak, amelyből kizárta őket: az egyik unokáját, József lányát jelölte ki örökösnek. “A másik öcsém is egy kicsit neheztelt rá emiatt, de én nem foglalkoztam vele” – mesélte a lapnak az elkövető testvére.

Szerette a testvérét

Hozzátette, hogy a házba is bementek volna, de ezt már nem engedték meg nekik a rendőrök, de a testvér szerint ez talán nem is baj, mert így legalább a szép emlékek maradnak meg nekik. “Szerettem a testvéremet, de nagyon bánt, hogy képes volt erre a szörnyűségre. El lehetett volna ezt rendezni másképp is” – mondta a férfi.

Búcsúlevelet írt

A lap információi szerint miután a férfi végzett az édesapjával és felgyújtotta a házat, búcsúlevelet írt, amelyet a nyakába akasztott. Úgy tudni, írásában a rendőröket is hibáztatta korábbi sérelmeiért.

Segítségre szorult

Elképzelhető, hogy a férfi sérelmének az volt az alapja, hogy még évekkel ezelőtt bevitték a rendőrségre, mert elkezdett az utcán őrjöngeni. Azt hallucinálta, hogy meg akarják támadni. Ezután a pszichiátriára került, ahová később magától is visszatért, hogy segítséget kapjon. A lapnak ezt az információt a családtagjai megerősítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: RTL Klub Híradó