A Budapest 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt két huszonéves nővel szemben, akik testük áruba bocsátásával tartották fent magukat. A két nő volt, hogy meglopta az ügyfeleket, máskor pedig légpisztollyal raboltak ki két férfit, amiben már két társuk is közreműködött.

Meglopták az ügyfeleket

A vádirat szerint a két – 20, illetve 24 éves – nő 2020 nyarától, mintegy fél éven keresztül prostitúciós tevékenységből tartotta fenn magát. Ennek során a vádlottak megállapodtak abban, hogy a tőlük szexuális szolgáltatást igénybe vevő ügyfelektől értékeket tulajdonítanak el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzt is próbáltak felvenni

Tervüknek megfelelően, 2020. szeptember 16-án, amikor egy 5. kerületi lakásban voltak két ügyféllel, azok figyelmetlenségét kihasználva mobiltelefont, karórát, készpénzt, bank- és hitelkártyákat, személyi okmányokat tulajdonítottak el több mint 100.000 Ft értékben. A vádlottak ezután a megszerzett bank- és hitelkártyákkal az 5. kerületben három különböző ATM automatánál is megpróbáltak pénzt levenni. A veszélyeztetett érték 750.000 Ft volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másokat is bevontak

Egy későbbi esetben a vádlottak már két férfi társukat is bevonták a bűncselekmény elkövetésébe. Megbeszélték, hogy a férfiak a helyszín közelében várakoznak, és szükség esetén közreműködnek majd a két nő menekülésében.

Újra akcióban

Ennek megfelelően a nők 2021. január 18-án egy 6. kerület lakásban kihasználták az ügyfeleik figyelmetlenségét, és eltulajdonították a mobiltelefonjaikat. Ezt követően el akarták hagyni a lakást, az ajtó azonban zárva volt, és mivel a két férfi közben keresni kezdte az értékeit, ezért kiabálni kezdtek, és telefonon értesítették a közelben várakozó társaikat.

Légpisztollyal fenyegetőztek

Ezután az egyik nő a táskájából elővett egy légpisztolyt, amit a sértettekre fogott, és lelövéssel fenyegette őket. Időközben két férfi társuk is a lakáshoz ért, akik a bejárati ajtót rugdosni kezdték, és közben a sértetteket hangosan fenyegették. A két nő végül a társasház folyosójára nyíló ablakán keresztül mászott ki a lakásból.

Lövés is dördült

Ugyanezen az ablakon keresztül az egyik férfi társuk egy tőrrel szúró mozdulatokat tett az egyik sértett irányába, a másik férfi támadó pedig a női társásától átvett légpisztollyal lövést adott le a sértett feje irányába, ami a férfit a nyakán találta el. Ezt követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.

Fegyházbüntetés

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség az ügyben bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, illetve vétsége, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlete, valamint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A kerületi ügyészség valamennyi vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Felvétel is készült

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, amikor a két női vádlott az első esetben, a lopás elkövetése után, a megszerzett bankkártyákkal pénzt próbál levenni az egyik automatánál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt próbálnak pénzt felvenni:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet