Elképesztő balszerencse: nem is a repülőnapra érkezett az a család, amelynek kocsija mellé becsapódott a bemutatón részt vevő gép. Szerencsére azonban mindenkinek javulni látszik az állapota.

Már tudatánál van

Felébredt az az édesapa a kómából, aki részese volt a múlt hét vasárnapi, börgöndi tragédiának. Így most már ő is értesült, milyen baleset részese volt családjával együtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokkoló tragédia

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, két rutinos pilóta – apa és fia – vezette azt a repülőt, amely váratlanul lezuhant a nagy hagyományokkal rendelkező repülőnapon. Esélyük sem volt a túlélésre. Egy négyfős család autója mellé csapódtak be.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gép maradványai

Forrás: police.hu

Súlyosan megégtek

A robbanás következtében a tűz egy pillanat alatt elnyelte a kocsit is, amiben éppen a család volt. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Szerencsére a nyolc éves kislány állapota javulóban van, pénteken már stabil lett, s édesapja is magához tért.

A balszerencséjük sodorta éppen arra

Most kiderült, hogy a család eredetileg nem is a repülőnapra érkezett. Éppen hazafelé tartottak, amikor a két kisgyerek észrevette a levegőben a repülőket, s kérték szüleiket: álljanak meg és nézzék meg őket. Végül az ő kívánságukra parkoltakle a mező szélén – pontosan ott, ahol becsapódott a gép.

Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél

MTI/Lakatos Péter

Testével védte

Mint kiderült, a legkisebb gyerek csak azért úszta meg lényegében sértetlenül a történteket, mivel édesapja a testével védte meg a pokoli lángoktól. A család a Somogy vármegyei Karád településen él, ahol mindenki ismeri őket. Így értelemszerűen megdöbbenve fogadták hírt.

Segítenek ahogy csak tudnak

Az apával beszéltem, a család részére szervezett gyűjtésbe beleegyezett, de más információt nem adhatok – mondta el a falu polgármestere. Schádl Szilárd jelezte, minden tőlük telhető segítséget megadnak a családnak. Andrea a Posta alkalmazottjaként dolgozik, Iván kamionsofőr, mindketten nagy szeretetben nevelik gyermekeiket – tette hozzá.

A roncsok

Forrás: police.hu

Büntetőeljárás indult

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak nyomozást, s az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter.)