A nyomozók őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és kezdeményezték annak az 55 éves Pápa-környéki férfinak a letartóztatását, aki rendszeresen bántalmazta és lelki terror alatt tartotta az élettársát.

Rettegett

Kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás egy Pápához közeli kistelepülésen élő 55 éves férfival szemben. A sértett egyik ismerőse tett bejelentést a rendőrségre 2022. október 29-én arról, hogy két éve nem látott barátnőjének mind fizikai, mind pszichés állapota jelentősen megromlott, és arról panaszkodik, hogy retteg az élettársától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendszeresen bántalmazta

Az eljárás adatai alapján az elkövető 2021 szeptembere óta rendszeresen bántalmazta, lelki terror alatt tartotta és többször halálosan megfenyegette a nőt. A sértett pénzét is elvette minden alkalommal, mellyel utána ő gazdálkodott, ezzel is teljesen kiszolgáltatott helyzetben tartva élettársát.

Helyszíni felvétel:

Elfogták

A rendőrök a férfit a bejelentést követően a lakhelyén elfogták. Ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és az illetékes ügyészségen kezdeményezték a letartóztatásának indítványozását.

Fotó a helyszínről:

Más bűncselekmények

A nyomozás során olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, melyek alapján nem kizárt, hogy más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható lesz a férfi. Ellene 2022 júniusa óta állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon, mert a kutyáját rendszeresen rugdosta, illetve kézzel és bottal ütötte.

Van segítség!

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális erőszak) áldozatává válik, Önnek joga van a segítséghez! Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon vagy rendőrőrsön, illetve tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu