Fél 8 előtt pár perccel elkezdték eltávolítani a tüntetőket a Margit hídtól. Az emberek a kata-törvény módosítása ellen tiltakoztak.

Leszorítják őket a Margit hídról

A Jászai Mari tér irányába szorítják ki az összegyűlteket, egyesével. A Blikk és más médiumok a helyszínről tudósítanak.Takarítóautó is érkezett a helyszínre. A rendőrök csoportokat vettek körbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Élőben

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendrakásról már az MTI is beszámolt

Megindult a villamosforgalom a Margit hídon kedd este, miután a rendőrök – háromszori felszólítás után – leterelték a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozókat a sínekről. Az autók egyelőre Budáról Pestre haladhatnak a hídon.

Ez a hír

Az állami hírügynökség amely a reggel 10 óra tartó megmozdulásról csak délután számolt be, most azt írja, hogy a rendőrök láncba fejlődve szorították le a tüntetőket a sínekről. Tiltakozók maradtak még a járdákon és a bicikliúton, illetve az úttesten a Pestről Budára vezető oldalon, de a rendőrök megkezdték az ő kiszorításukat is.

Tudósítottunk

10 óra körül kezdőtt a tüntetés amelyről egész nap beszámolt a BudaPestkörnyéke.hu. A villamosközlekedés 11 óra körül állt le a 4-es és 6-os villamosok közlekedése a Mechwart liget és az Oktogon között.

Fotó a délelőttről, poltikusok is megjelentek

Nem csak a Margit hidat foglalták el

Rövid ideig az Erzsébet hídon is elfoglalta a belső sávokat demonstrálók egy csoportja. Ott főleg a biciklis futárok demonstráltak.

Erről így számotunk be

Már az Erzsébet hídon is tüntetnek a kata-szigorítás ellen, egész nap demonstrálnak Budapesten.

Elfogadták a törvénymodosítást

Az eddiginél magasabb, 18 millió forintos bevételi értékhatárig alkalmazható a jövőben a kisadózó vállalkozók tételes adóját, vagyis a katát. Az alanyi adómentesség határa azonban maradt 12 millió. A módosításról 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett szavaztak a parlementben, kivételes eljárásban. Ez még délután történt.

A minisztérium érvelése

A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint az új szabályozásra azért van szükség, mert a beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosították.

További részleteket itt olvashatsz

Nincs kegyelem, elfogadták a kata módosítását, félmillió kisvállalkozó helyzete lett nehezebb.

Címlapfotónk a délután még tartó demonstráción történt.