Emberre is veszélyes állatot pecáztak ki a keszthelyi Librás strandon. Egy 5 kilós aligátorteknős akadt horogra.

Pontyot terveztek fogni

Július 10-én ment horgászni Szeles Zsolt az egyik keszthelyi starndra. Ponytra ment rá, de egy aligárteknőst fogot ki. Az állat egy viszonylag sekély vízben akadt horogra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hasába akadt

A horog az állat hasába akadt, ami azt valószínűsíti, hogy a damilnak ment neki, és úgy tüntette el az úszót – írja a Pecaverzum.

Sehol senki

Egyből hívták egy vízirendőrt, de ő nem foglalkozott vele. Bevitték a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd próbáltákk elérni a Veszprémi Állatkertet, de vasárnap este nem sikerült” – részletezte a horgász, hogy bizony sokáig tanácstalanok voltak.

Másnap került megfelelő helyre

Végül saját megoldást alkalmaztak, Zsolt szomszédja egy lemezkádat vitt át neki, amit egy raklappal lefedték le. Az emberre is veszélyes teknőst július 11-én, hétfőn a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őréi vitték el.

Fotók a teknősről

Amerikai faj

Az aligátorteknős az USA nagy részén és Kanada területén fordul elő. Ázsiába is betelepítették már, Európaban a felelőtlenül elengedett példányok bizonyos helyeken át tudják vészelni a telet.

Ilyen agresszív, tavaly Mogyoródon fogtak be egyet

Címlapfotó: Szeles Zsolt Facebook-oldala.