Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, egy tizenhárom éves rejtély oldódhat meg, miután a Nógrád megyei Diósjenőn múlt pénteken holttestet találtak. Az előkerült maradványokat annak a háznak az udvarán ásták ki a nyomozók, ahonnan 2009-ben nyomtalanul eltűnt egy fiatal testvérpár. Az akkor 14 éves Krisztinát és 19 esztendős nővérét, Alexandrát a nevelőapjuk gyilkolhatta meg, aki akkoriban velük lakott.

Hirtelen tűntek el

Egyik napról a másikra, minden előjel nélkül tűntek el a nővéreim. A nevelőapánkkal sok konfliktusunk volt, gyakran veszekedtünk vele. 12 éves voltam, de pontosan emlékszem, ahogy ez a férfi szexuálisan zaklatta a lányokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Magának akarta őket”

Azért gyilkolhatott, mert magának akarta őket, és nem bírta elviselni, hogy más is közeledik feléjük – magyarázta a Blikknek a 2009-ben kámforrá vált gyerekek testvére, Attila, aki máig abban a házban él, ahol a szörnyűségek történtek. A házkutatás során lefoglaltak olyan adathordozókat is, amelyeken a gyerekek szerepeltek félreérthetetlen helyzetben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ásás közben találták meg a csontokat

Az egyik szomszéd elmondta: a lányok testvére néhány hónapja ásott a kertben, és ekkor talált meg egy alkarcsontot, amit átvitt hozzá megmutatni. Ezután hívták a rendőröket, akik a bevizsgálása után három napja szálltak ki.

Tovább kutatnak

A kihantolt maradványok – amik között egy törött lábszárcsont is volt – csak az egyik lányhoz tartoznak, ezért hétfőn a helyszínelők az udvarban tovább folytatják a kutatást. Az érintett területet lezárták, polgárőrök gondoskodnak az őrzéséről.

„Gyanús volt…”

A gyerekek eltűnése után még évekig itt élt velünk, és úgy tett, mintha ő is aggódna és keresné őket. Már az elején gyanús volt, és sejtettem, hogy köze lehet az egészhez, de akkor még nagyon kicsi voltam. Azóta sem hagyott nyugodni, most végre kiderül az igazság és megbűnhődik érte – tette hozzá Attila.

Fészerben ásta el a csontokat

A gyerekek összesen öten voltak testvérek, az apjuk pedig már korábban meghalt. Ezután az édesanyjuk, Ildikó a férje unokatestvérével, Józseffel költözött össze. Úgy tudjuk, az udvaruk sarkán akkoriban egy fészer állt, a csontok pedig annak a helyéről kerültek most elő. Értesüléseink szerint a rendőrök korábban ástak annál a háznál is, ahol a férfi az utóbbi években élt a testvérével, de ott nem találtak semmit

Az édesanya hitt abban, hogy életben vannak

Teljesen megdöbbentem, le vagyok sokkolva. Reménykedtem benne mindvégig, hogy életben lehetnek. Azt gondoltam, talán külföldre vitték őket dolgozni, mert eleve is oda készültek – mondta Blikknek az áldozatok édesanyja, Ildikó.

„Bármit megbocsátok”

A gyilkossággal gyanúsított férfi anyját is megtaláltuk, aki elmondta, rendszeresen tartotta fiával a kapcsolatot, de semmit nem tudott az egészről. Első szülött fiam, bármit tett, még szép, hogy megbocsájtok neki. Amint lehet, be is megyek hozzá! – mondta ingerülten.

Letartóztathatják a férfit

A rendőrség az üggyel kapcsolatban egy rövid közleményt adott ki, amiben leírták, szeretnék, ha az őrizetbe vett személyt letartóztatnák.

Szűkszavú közlemény

Az ügyben a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható – írták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció